1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Belediyeler Birliği toplantısı yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği toplantılarında Adıyaman'ı temsil edecek üyeler belli oldu.

Adıyaman Belediyesi Meclis salonunda, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın başkanlığında gerçekleşen birlik üyeleri seçimine Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Sincik Belediye Başkanı Hasari Altıntel, Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan, Yaylakonak Belediye Başkanı Hasan Karakaya, Atakent Belediye Başkanı Halil Demir, Üçgöz Belediye Başkanı Ali Özer, Şambayat Belediye Başkanı Orhan Mutlu, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Yapılan seçim öncesi konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ilçe ve belde belediye başkanları ile meclis üyelerine hitaben şunları söyledi:
"29 Mart'ta yurt genelinde Mahalli İdareler Seçimleri yapıldı. Seçimle birlikte bir önceki belediyelerin tümünün doğal üyesi olduğu Türkiye Belediyeler Birliği'ndeki üyelik görevleri de sona erdi. 5355 sayılı kanun kapsamında illerin belediye başkanları birliğin doğal üyeleridir. İl belediye başkanlarının koordinasyonunda ildeki belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri arasından ilin milletvekili sayısı kadar yeni üyelerin seçilmesi gerekmektedir. Seçilecek üyelerin yüzde 80'ninin belediye başkanları arasından, yüzde 20'sinin de belediye meclis üyeleri arasından seçilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Buna göre Türkiye Belediyeler Birliği asil üyeliğine 4 belediye başkanı ile 1 meclis üyesi seçilmesi, yedek üyeliğe ise 2 belediye başkanı ile 1 meclis üyesi seçilmesi gerekiyor."
Kapalı oy usulü ile yapılan seçimde seçilen üyeleri tebrik eden Başkan Büyükaslan, seçimin hayırlı olmasını diledi.

Seçim sonrası delegelerin kullandığı oyların tamamını alan Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan ve Adıyaman Belediyesi meclis üyesi Mustafa Nedim Karakuş birlik üyeliğine seçildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 16:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?