1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Ben terör mağduru değil miyim?

15 yıl önce terör örgütünün havan mermisiyle açtığı taciz ateşinde yaralanan ve halen vücudunda şarapnel parçaları taşıyan Adıyamanlı Bülent Gelse, devlete sitem etti.

1994 yılında 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda jandarma er olarak vatani görevini yapan Bülent Gelse, PKK terör örgütü tarafından havan mermisiyle yapılan taciz atışında yaralandı.

Vücuduna şarapnel parçaları saplanan Bülent Gelse yıllardan beri şarapnel parçalarıyla yaşıyor. Terör mağduru, şehit yakınları ve gazilere tanınan öncelikli istihdam hakkından faydalanamadığını iddia eden Bülent Gelse, bu vatan için canını vermeye hazır olduğunu fakat devletinde kendisine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Vatani görevini yaparken yaralandığını ve kendisinin terör mağduru olduğunu kaydeden Gelse, kendisi gibi veya kendisinden daha sağlıklı olan kişilerin devlette kadrolu olarak işe başladığını ifade etti. Gelse, soğuk hava ve vücudunun fazla yorulması halinde şarapnel parçalarının ağrı yaptığını belirterek, ameliyatın riskli olmasından dolayı ameliyat olamadığını kaydetti.

Gelse, "Terör örgütü tarafından gece başlayan saldırı sabaha kadar sürdü. Bu saldırıda atılan havan topu nedeniyle yaralandım. Beni önce Şırnak sonrada Diyarbakır'da ki hastaneye sevk ettiler. Son olarak ta GATA'ya gitti. Sırtımda bulunan iki şarapnel parçası, ameliyatın tehlikeli olmasından dolayı çıkartılamadı" dedi.

Askerlik sonrası Valiliğe, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına kadar dilekçe yazarak işe girme konusunda talepte bulunduğunu kaydeden Gelse, " Benim işe alınmam noktasında önceliğimin olduğu yönünde cevaplar verildi. İŞKUR'a işe girmek için müracaat ettim. Fakat ben terör mağduru iken, beni terörden etkilendi göstermişler. Ben çatışmada yaralandığım için ben terör mağduruyum. İŞKUR'un bu durumu düzeltmesini istiyorum. Yıllardan beri kadrolu olarak işe girmeyi bekliyorum. Ben kimseden para falan istemiyorum benim tek isteğim işe girmek. Şuan kendi imkanlarımla günlük çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Vatan için kendisinin canını bile vermeye hazır olduğunu fakat devletinde kendilerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Gelse, "Vatan bizim için namustur. Çoğu kişi çürük raporu alarak kendilerine maaş bağlatırken, ben çürük raporu bile almadım. Bugün olsa ben yine vatan için canımı vermeye hazırım ama beni gömlek gibi bir kenara atmasınlar. Benim elim kolum kopmadı ama vücudumda hala şarapnel parçaları var. Birisi mermi kadar iki şarapnel parçasıyla yaşıyorum" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 16:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 88.254.92.xxx Tarih : 8.11.2009 01:25:02

bu babayiğitlere  sahip çıkılmayacakta kime çıkılacak  güzel kardeşim valiye çık işin hallolur ve senin hakkın hakkını ara devlet bildiğim kadarıyla yardımcı oluyor