6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Ben yamalı araç satın almadım!

YENİ ALDIĞI ARACIN MAĞDURU OLDU

Adıyaman'da bir kişi bir yıl önce aldığı aracın yıllık araç muayenesine götürdüğünde, araçtaki şase numarasıyla ruhsata işlenen şase numarasının farklı olduğu ortaya çıktı.

İddiaya göre, özel bir işyerinde işçi olarak çalışan Kemal Köse isimli vatandaş yılların birikimi ile aldığı binek araç başına dert açtı. Aracın üretiminden kaynaklanan hata bir yıl sonra araç muayenesinde ortaya çıktı.

2009 yılının Temmuz ayında 27 bin 500 TL'ye aldığı Doblo model binek aracın muayene süresi gelince muayeneye götüren Kemal Köse, şok ile karşılaştı. Muayene görevlileri araçtaki şase numarası ile ruhsata işlenen şase numarasının farklı olduğu için muayene yapamayacaklarını ifade etti.

Bunun üzerine aracı aldığı aracı aldığı satış bayisine giden Kemal Köse durumu yetkililere anlattı. Bunun üzerine satış yapan firma aracı alarak Bursa'da bulunan fabrikaya gönderdi. Fabrika tarafından aynı araç şasesi değiştirilerek yeniden gönderildi fakat araçtaki şase kısmın tahribat yapılarak değiştirildiği ortaya çıktı.

Kemal Köse, tahribat yapılan şase ile araç muayenesi yapmadıklarını her seferinde orijinallik belgesi istediklerini belirterek, "Fabrikada şase numarasının yeri kesilerek tahribat yapıldığı için araç muayenesi yapılamıyor. Yaptırmam için benim her yıl orijinallik belgesi almam gerekiyor. Param ile aldığım arabam başıma bela oldu. Ben yamalı araç satın almadım. Ben bu aracı satmaya kalksam sıkıntı olacak. Polis beni kontrolde çevirse ve bunun farkına varsa şase numarasını değiştirmekten ben suçlu pozisyona düşeceğim" dedi.

Kendisinin bu aracı bu şekilde kabul etmeyeceğini ve avukat aracılığıyla gerekli yasal işlemleri başlayacağını belirten Köse, "Eğer fabrika iyi niyetli olsaydı bu aracın şase numarasını bu şekilde yapıp bana göndermezdi. Ben yeni bir araç istiyorum. Paramla aldığım aracıma hiçbir muamma olmadan binmek istiyorum. İki aydan beri mağdurum. Firma yetkililerin bu mağduriyetimi gidermesini istiyorum" şeklinde konuştu.

YENİ ALDIĞI ARACIN MAĞDURU OLDU
YENİ ALDIĞI ARACIN MAĞDURU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 11:25:00
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 17:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?