1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Besni Eğitim Bayramı' kutlanıyor

Adıyaman'ın Besni ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Besni Eğitim Bayramı' çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı işbirliği ile düzenlenen Eğitim Bayramı etkinliklerinin ikinci günü kortej yürüyüşü ile başladı. Etkinliklere Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Besni Kaymakamı Aytaç Akgül, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş esnasında yoğun ilgiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, vatandaşları yürüyüş esnasında selamladı. Besnililer korteje katılanlara evlerinin balkonundan karanfil atarken, yürüyüş Hükümet Konağı önünde son buldu.

Hükümet konağı önünde eğitimin önemine ilişkin konuşmalar yapılırken, Besni Eğitim Vakfı'nın eğitim alanında büyük işlere imza attığını açıklayan Vali Ramazan Sodan, "Besni Eğitim Vakfı, birinci önceliği olan eğitim konusunu ele alarak büyük atılımlar yapmaktadır. İnsan ölür, iyiliği kalır. Besni Eğitim Vakfı da böyle kalıcı eserler bırakmaktadırlar. Gelişmemiz ilerlememiz her şeyden önce eğitime bağlı. Adıyaman'da eğitimde Türkiye ortalamasını yakalamıştır. Eğitim yönünde ki eksikliklerimizde gidermeye çalışıyoruz. Ülkemizin kalkınması eğitimle mümkündür. Gelişmemiz ilerlememiz eğitimle mümkündür. Artık günümüzde yarış eğitimle olmaktadır. Bütün çabamız eğitimin daha iyi seviyeye ulaştırmaktır" dedi.

Eğitimin olmadığı bir toplumun geriye gideceğini ve çökeceğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu ise el avuç açmamak için eğitime gerekli önemin verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye'de öğretmenlere yeteri önem verilmediğini de sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, " Besni'de 11 yıldır eğitim bayramı azimle ve kararla kutlanıyor. Bu nedenle İstanbul milletvekili olarak Besnilileri yürekten kutluyorum. Eğitimin olmadığı bir toplum geriye gider ve çöker. Birilerine el avuç açmamak için eğitime destek vermek gerekir. Öğrenimin yapılması için gerekli altyapıyı hazırlamamız gerek. Emeğin hakkını vereceksiniz. Eğitim önce öğretmenden başlar. Öğretmenlere gerekli önemi vermedik. Öğretmenlerimiz sokakta simit sattı. Bizde satmak zorunda bıraktık. Oysa bir anne-baba çocuğunu öğretmene teslim eder. Geleceği o verir, eğitimi o verir, insan sevgisini o verir. Eğer bir toplumda bir kişinin doyacaksa karnı doyurulması gereken ilk kişi öğretmendir. Elini öperiz öğretmenin, o bize ışığı, sevgiyi, hoşgörüyü gösteren kişidir. Öğretmenlerimize gerekli önemi vermediğimiz için toplum bu noktaya geliyor. Bizimde yanlışımız var. Politikaların da yanlışları var. İlk önce iğneyi politikacılara batıracaksınız. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi olanaklar sağlayacağız. Bir insan yüzyılını düşünüyorsan okul kuracaksın adam yetiştireceksin, bir insan ömrünü düşünüyorsan ağaç dikeceksin derler. İşte biz ülkemizin yüzyılını geleceğini düşünmek zorundayız. Bunu yaptığımız zaman Türkiye Cumhuriyetini saygın bir duruma getiririz. Eğitimin temel özelliği sorgulamaktır. Çocuk ilk dillendiğinde sorar anne-baba bu nedir diye. Her şeyi sorar ve sorgular. Eğitim bu sorgulamayı daha kaliteli hale getirmek içindir. Eğitimle sorgulama siyasette kaliteyi getirir. İyi bir eğitim aldığında sorulara cevap vermeyi onurlu bir görev kabul eder. Politikacı halktan kopmaz" diye konuştu.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Halil Rabuş ise, 11 yıldır coşkulu bir şekilde kutlamaların yapıldığını ifade ederek, "1998 yılında Meslek Yüksek Okulu'nun açılmasıyla birlikte başladı. Eğitim bayramıyla ister eğitim, ister ekonomik nedenlerle ilçeden ayrılan hemşerilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından düzenleniyor. Amacımız burada bir eğitim ve kültür merkezi yaratmak. Eğitim bayramında çeşitli etkinliklerimiz var. Etkinliklerin amacı yöremizin ihtiyacı olan güncel bilgileri halkımıza anlatabilmek. Eğitim bizim için her şeyi ifade ediyor. Eğitimin olmadığı bir toplum hayatta her şeyden mahrum olmuşlardır. Eğitim hava ve su gibi önemli bir sosyal olgudur. Bu sosyal olguya herkesin sahip olması gerekir. Bu bayramın diğer il ve ilçelere örnek olmasını diliyoruz. İlk ve tek olması nedeniyle eğitim bayramının Türkiye genelinde yapılması konusunda milletvekilleri mecliste önerge verdiler. İlk ve tek eğitim bayramı olması bize gurur veriyor"
dedi.

Besni Eğitim Bayramının amacına ulaştığını dile getiren Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, eğitim alanında günden güne büyüdüklerini kaydetti. Besni Eğitim Bayramının 11.cisini coşkulu bir şekilde kutlayabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Serter, her başarının temelinde eğitimin olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Belediye Nikah Salonu ve Sadık Paççı Anaokulu'nun açılışını yaptı. Kutlamalar çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 15:55:19
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 16:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?