1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni kadın meclisinin ilk toplantısı

Yerel Gündem 21 Projesi kapsamında kurulan Besni Kadın Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Besni Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, yerel yönetimlerde kadınların da söz sahibi olması gerektiği vurgulandı. Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'ün başkanlık ettiği ilk toplantıya, Besni Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Soku, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Mustafa Sucu, Mevlüt Afşin ve Ömer Tercan ile kadın meclisi üyesi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, yeni kurulan Kadın Meclisi'nin Besni'ye hayırlı olması temennisinde bulundu. İlçedeki vatandaşların kent yönetiminde daha aktif rol alabilmesi ve demokratik yapının daha da güçlendirilmesi için Besni Kent Konseyi ve buna bağlı olarak kurulan kadın meclisinin önemli bir yerinin olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bu meclisler, bu güne kadar ülkemizde yerleşmiş bir yönetim yapısına ve bu yapının bütün direnmelerine rağmen demokratik bir yönetim kurma adına hükümetimiz ve yerelde de bizlerin yoğun bir çaba içerisinde olduğumuzun resmidir. Besni'de her gruptan, her düşünceden, her inançtan insanlar, bu meclislerde yer almalı ve bu meclisler ilçemizdeki insanların sesi olmalı. Yatırımlarımızı, projelerimizi ve hepsinden önemlisi yönetim anlayışımızı artık bu meclisler şekillendirecek. Biz bu meclisler ile sık sık bir araya geleceğiz ve aldıkları kararları Belediye Meclisimiz gündemine taşıyacağız. Besnililere sesleniyorum. Bu çalışmaları önemsesinler ve bu meclislerde görev alsınlar" dedi.

Öztürk, meclislerin toplantılarını yapabilecek bir mekan oluşturmak amacıyla mülkiyeti belediyeye ait olan ve halen boş bulunan eski kütüphane binasının yeniden düzenlendiğini de belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?