1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni MYO'ya iki yeni bölüm

Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu'na (MYO) iki yeni bölüm açıldı.

Besni Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Erkutlu, Pazarlama ve Bilgisayar Teknolojileri bölümlerinin açılması için gerekli kararın YÖK'ten geçtiğini söyledi.

Erkutlu, "Meslek yüksek okulumuz teknik bölüm ve iktisadi programlar bölümü olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. 6 olan program sayımız ise yeni açılan bu programlarla birlikte 8'e çıkmış oldu. Bu programlara 40 gündüz 40'ta gece olmak üzere toplam 80 öğrenci alacağız. Bin olan öğrenci sayımız bin 80 olacak" dedi.

Okulun öğrenci sayısında kontenjan artırımı talebinde bulunduklarını da kaydeden Erkutlu, bu artırımla birlikte 1080 olan öğrenci sayısının ise önümüzdeki eğitim öğretim yılında 2 bine yaklaşacağını ifade ederek, artan öğrenci sayısının ilçe ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını hatırlattı. Erkutlu, konuşmasının şöyle sürdürdü:

"Bu durum Besni için büyük bir avantajdır. Öğrenci sayısının artması ile birlikte zaten büyük bir sıkıntı olan ev sorunu daha da ciddi bir boyut kazanacak. Geçen dönemde öğrencilerimizin ev problemleri vardı. Bu sene kontenjanımız iki katına yükselecek. Ev problemi çok ciddi sıkıntı olacak. Besni'deki vatandaşlar gördüğüm kadarıyla öğrencilere ev vermek istemiyorlar. Mesela 100 öğrenci içerisinde iki üç kişi elektrik faturasını ve ev kirasını vermeden kaçıyorsa, bunların yanında diğer öğrencilerde
yanıyor. Öğrenciye kiralık ev vermem düşüncesini bence kırmak gerekiyor."
Erkutlu ayrıca, Besni MYO'ya 8 öğretim görevlisi alacaklarını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 18:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?