1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni ziraat odası destek istedi

Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, çiftçilere mazot ve kimyevi gübre destekleme ödemesi yapılacağını fakat bu desteklemelerin yeterli olmadığını açıkladı.

Arazi desteklemelerinde ödenen miktarın mazot ve gübreye aktarılacağını dile getiren Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, destekleme miktarının yeterli olmadığını bu miktarın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Çiftçilere ürün gruplarına göre 2009 yılında mazot ve kimyevi gübre desteği ödemesi yapılacağını kaydeden Sümer, 13 Temmuz 2008 tarihinden önce çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptıran çiftçilerin 28 Kasım tarihine kadar bağlı bulundukları tarım müdürlüklerine dilekçelerini vermeleri gerektiğini belirtti.

Uygulanacak destek miktarları hakkında da bilgiler veren Sümer, "Süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali ürün alanların mazot destekleme tutarı dekar başına 2 YTL, kimyevi gübre destekleme tutarı 3 YTL, hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler,sebze ve meyve alanlarının mazot destekleme tutarı 3 YTL 25 Ykr, kimyevi gübre destekleme tutarı 4 YTL 25 Ykr, yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanlarına mazot destekleme tutarı 6 YTL'dir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 13:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?