1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'de başkan mazbatasını aldı

29 Mart Mahalli İdareler seçiminde Besni Belediye Başkanı seçilen Fahri Serter mazbatasını alarak görevine başladı.

Besni ilçesinin yeni Belediye Başkanı Fahri Serter, mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu Hakimi Rabia Taş'ın elinden aldı. Fahri Serter'in mazbatasını almasının ardından kalabalık bir gurup ile Belediye binasına geçildi. Fahri Serter'e Eski Belediye Başkanı İbrahim Öztürk tarafından devir teslimi yapıldı. Fahri Serter'in belediyeye girişinde kurban kesildi.

Burada konuşan Belediye Başkanı Fahri Serter, belediye başkanlığı adaylarının hizmet yarışı için yarıştıklarını belirterek, "Bu bir hizmet yarışıdır. Besni halkının teveccühü doğrultusunda hizmet bayrağını teslim alıp en güzel şekilde yapacağım. Beş yıl boyunca Besni ilçemizde belediye başkanlığı görevi yapmış olan İbrahim Öztürk'e, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Besni halkının kararının Besni ilçesine ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Eski Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise, 5 yıllık hizmet süresinde Besni ilçesine hizmet etmeye çalıştığını belirterek, "2004 ve 2009 yılları arasında Besni halkının tercihi doğrultusunda yerel yönetim başkanlığını ifa ettim. Bu zaman içerisinde mutlaka eksikliğim noksanlığım yetiştiremediğim hizmetim olmuştur. Beş yıl içerisinde gücüm yettikçe hemşerilerimi kırmadan üzmeden sıkıntılarını genel manada çözmede bir gayretim oldu. Gerek belediyenin asli hizmetleri noktasında gerekse ilçenin genel kalkınmasıyla ilgili hususlarda gayret ve mücadele ettik. Mevkiler makamlar gelip geçicidir. Vatandaş yetkiyi emanet verir. Canımızın da emanet olduğu gibi, emanet zamanı geldiğinde diğer emanetçiye yani sahibine teslim edilir. Besni'de yerel yönetim adına emaneti halkın tercihi doğrultusunda sahibine teslim etme günüdür" şeklinde konuştu.

Fahri Serter daha sonra tebrikleri kabul etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 23:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?