1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'de eğitim bayramı coşkusu

Besni ilçesindeki dünyanın ve Türkiye'nin ilk ve tek eğitim bayramının ikinci günü, coşkulu kalabalığın kortejde buluşmasıyla başladı.

Kaymakamlık, belediye ve Besni Eğitim Vakfı (BEV) tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Besni Eğitim Bayramı, tüm coşkusuyla sürüyor.

Bayramın ikinci günü, devlet hastanesi önünden başlayan ve Şire Pazarı'nda son bulan kortejle başladı. Etkinliklere; Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Şevket Gürsoy, Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, BEV Başkanı Halil Rabuş, İstanbul Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan ve Merinos A.Ş. Genel Müdürü Ali Erdoğan da katıldı.

Yüzlerce kişinin bir araya geldiği Besni Eğitim Bayramı kortejinde, öğrenciler önde, davetliler arkada ellerinde bayraklarla ilerledi. Kortejin üzerine balkonlardan ve damlardan güller, karanfiller ve konfetiler atıldı. Şenlik havasında devam eden kortej, Şire Pazarı'nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, eğitime yapılan yatırımların yetersiz olduğunu kaydederek, "Eğitime yapılan yatırımlara rağmen derslik ihtiyacımız var. Burada işadamlarımızdan eğitim hizmetlerine yardım ve katkılarının devam etmesini diliyorum. Eğitim hizmeti kutsal bir görevdir. Gençlerimizin gelişmesi için, ileri toplum olmak için eğitime önem verilmesi gerekiyor. Diğer ilçelere göre eğitime daha fazla önem verdiği için Besnilileri kutluyorum. Gelişmiş, çağdaş, muasır seviyeye ulaşmak, toplumu geliştirmek, çağdaşlaşmak ve toplumsal refah, eğitimle mümkündür. Bunun için biz de eğitim konusunda gereken önemi veriyoruz" dedi.

Milli Eğitim Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, gelişmiş ülkelerin eğitime verdiği öneme dikkat çekerek, "10 yıldır bayramla kutlamaları, Besnililerin eğitime verdiği değerin en büyük göstergesidir. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Bir toplum eğitime önem veriyorsa, geleceğine önem veriyordur. Dünyada gelişmiş ülkelere baktığımızda, eğitime ne kadar büyük önem verdiklerini görürüz. Besnililer bu bilincin çok önceden farkına varmış. Kendilerini kutluyorum" diye konuştu.

Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, çalışkan, üretken, azimli ve üretim sevdalısı olmasıyla ünlü Besnililerin 10. Eğitim Bayramı'nın coşkuyla kutlandığını dile getirdi. Şahin, "Besni Eğitim Bayramı, eğitim gönüllüsü ve sevdalısı fedakar Besnililerin ellerinde ihtimam ile büyüdü ve bugün 10. yaş gününü kutluyor. Bugün hepimiz için kıvanç ve gurur günüdür. Çünkü 10 yıl önce ilçelerine bir yüksekokul açılmasının verdiği coşku ile yola çıkan bir avuç idealistin başlattığı bu bayram, artık kurumsallaştı" dedi.

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Halil Rabuş, geçen 10 yıl içerisinde Besni Eğitim Vakfı olarak her yıl kutlanan bayramın lokomotifi olduklarını dile getirdi. Rabuş, "Besni'de eğitimin gelişmesi için vakıf olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Eğitim sevdamızın halkasına bir yenisini daha ekleyeceğiz. Vakıf olarak meslek yüksek okulu öğrenci yurdunun inşasına başlayacağız" şeklinde konuştu.

Besni Belediye Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise belediye olarak eğitime önem verdiklerini ve bu yönde çeşitli çalışmalar ve yatırımlar yaptıklarını dile getirerek Besni Eğitim Bayramı'nın düzenleyici kurumları arasında yer almaktan gurur duyduklarını ifade etti.

OKS Türkiye Şampiyonu olan Özgür Karabayır'a Besni Kaymakamlığı tarafından alınan 10 adet cumhuriyet altını Vali Ramazan Sodan tarafından hediye edilirken, Besni Eğitim Vakfı öğrenciye üniversite bitimine kadar burs vereceğini açıkladı.

Eğitim Bayramı kapsamında kuru üzüm ve fıstık yarışması düzenlendi. Yarışmada, Erol İlhansayın, Mehmet Zengi, Hanifi Değirmenci fıstık dalında, Mehmet Vuranbigi, Mustafa Zengi ve Mustafa Tekin Erdoğan kuru üzüm dalında dereceye girdi.

Etkinlikler; kitap fuarının gezilmesi ve Merhum Mustafa Işıklı Parkı'nın açılışıyla devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 16:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?