7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Besni'de fakülte için arsa arayışı

BESNİ'DE FAKÜLTE İÇİN ALTERNATİF ARSA ÜZERİNDE DURULUYOR

Erdemoğlu Ailesi tarafından Adıyaman'ın Besni ilçesine yaptırılacak olan içerisinde yurt binası, mimarlık fakültesi, spor alanları ile sosyal kültürel faaliyetlerin bir arada toplanacağı çok amaçlı eğitim kompleksi için ayrılan mevcut arsanın yeterli olmaması sebebiyle Besni Belediyesi alternatif arsalar üzerinde çalışma başlattı.

Besni Belediyesi'ni ziyareti eden Adıyaman Valisi Ramazan Sodan fakülte için ayrılan mevcut arsanın projesi üzerinde incelemelerde bulundu. Arsa üzerinde belediye yetkilileri ve Merinos A.Ş. adına toplantıya katılan Musa Karakuş ile fikir alışverişinde bulunan Vali Sodan, fakülteye ait yeterli arsanın temini için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, belediye olarak eğitime destek vermeye gayret ettiklerini belirterek, "İlçemize fakültenin yapılması ise en çok arzu ettiğimiz projelerin başında gelmektedir. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürmekteyiz. İlçemize Erdemoğlu Ailesi tarafından yaptırılacak olan fakülte için daha önce ayrılan arsanın yeterli gelmemesi ve genişleme yapılamaması durumunda alternatif arsalar üzerinde çalışmalar başlattık. Bunlardan bir tanesi yine Yenikent Erdemoğlu Mahallesi'nde mevcut arsanın karşı tarafında bulunan bir alan. Diğeri ise Korupınar Mahallesi'nin alt taraflarında bulunan bir alan. Çalışmalarımız bu iki arsa üzerinde yoğunlaştı. Bahse konu arsalar ile ilgili Erdemoğlu Ailesi ve ilgili mercilerle mutabakat sağlanması durumunda çalışmalara hemen başlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 12:11:19
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 12:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?