1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'de işyeri sahipleri kura çekimi

Adıyaman'ın Besni ilçesinde uzun yıllardan beri inşaatı devam eden Küçük Sanayi Sitesi'ndeki (KSS) işyerleri sahiplerini buldu.

Yirmi yıl önce kurulan ve 1994 yılında inşaatı başlatılan Besni KSS'nin tamamlanmasının ardından, noter huzurunda çekilen kura ile işyerleri hak sahiplerine teslim edildi.

KSS'de gerçekleşen kura çekimine Kaymakam Hulusi Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Memet Emre, İl Genel Meclis Üyeleri Seydan Ciner ve Kemal Temel, üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 285 işyerinden oluşan KSS'de üyelerden yüzde 15 katılım payı alınırken, yüzde 85'i Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın kredi desteği tamamlandı.

Besni KSS Başkanı Haydar Gülten, inşaata başlanıldığı tarihten 2004 yılına kadar yüzde 14'lük bir kısmının yapılabildiğini belirterek, "2004 yılında yeni yönetimimizin oluşması ile, 5 yılda kalan yüzde 86'lık kısım tamamlanmış ve alt yapının önü açılarak ihalesi yapılmıştır. 18 aylığına ihalesi yapılan alt yapı inşaatı, 7 aylık bir süre içerisinde tamamlatılarak teslim edilmiştir. Alt yapı inşaatının bazı yerlerinin çöktüğü görülmektedir. Bu kısımların düzeltilmesi kesin kabule kadar yaptırılacaktır" dedi. Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Kura çekiminde yeni işyerleri hak sahiplerini buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 17:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?