1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'de küresel ısınma konferansı

Adıyaman'ın Besni ilçe Belediyesi tarafından yürütülen 'Bütün Emek Sorunsuz Nesil İçin Besni' projesi kapsamında İtalya'dan gelen heyet 'küresel ısınma' konulu konferans verdi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan 'Küresel Isınma, Çevre ve Yerel Yönetimlerin Sorumlulukları' konulu konferansa Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Defterdar Şefik Tongal, Besni ve Sarıyaprak Belediyesi çalışanları, okul yöneticileri, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Projenin Avrupa Birliği ile Türkiye arasında Sivil Toplum Diyalogunun geliştirilmesi, şehirler ve belediyeler hibe programı kapsamında Besni Belediyesi tarafından uygulanan bir proje olduğunu belirten Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, proje maliyetinin 227 bin Euro olduğunu ve maliyetin yüzde 90'ının AB tarafından finanse edildiğini ifade etti.

Sözleşme makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi olan projenin Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından koordine edildiğini kaydeden Öztürk, İtalya'daki Sestri Levante Belediyesi'nin de proje ortağı olduğunu belirterek," projenin amacı çevreye duyarlı AB standartlarında belediyecilik hizmetleri sunmaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 18:45:50
Güncelleme :13 Şubat 2009 Cuma 18:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?