6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Besni'de soruşturma tartışması

BELEDİYE BAŞKANINA YEREL GAZETEDEN SERT YANIT

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yayın yapan Besni Güncel Gazetesi ile Belediye Başkanı arasında 'Gazetecilik ve yalan haber' tartışması başladı.

Besni Güncel Gazetesi tarafından 'Besni Belediyesi Soruşturma Geçiriyor' adlı haberin ardından Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, yapılan haberin yalan ve yanlış olduğu yönünde açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Fahri Serter'in bu açıklamasının ardından Gazetenin İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru, bu açıklamaya sert bir cevap verdi.

Basın açıklaması yapan Besni Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru, "30 Ağustos 2010 tarihli gazetemizin manşetinde vermiş olduğumuz 'Besni Belediyesi Soruşturma Geçiriyor' adlı haberimiz ile ilgili Besni Belediye Başkanı Fahri Serter adına gelen basın açıklamasında Belediye Başkanlık makamına yakışmayan ve gazetemizi yalancılıkla suçladığı için kamuoyundan özür dileyerek Belediye Başkanı Fahri Serter'e cevap vermek zorunda kaldık. Haberimizin konusunu oluşturan olaylar ile ilgili iddiaların belgesi olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzalı T.C. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 6477 karar no ve 29.01.2010 karar tarihli yazısına istinaden yapıldı. Başkan Serter, yapmış olduğu basın açıklamasında, yalan, yanlış ve eksik haber yaptığımızı beyan ederek gazetemizi zan altında bırakmıştır. Bizde buradan Serter'e soruyoruz ve kamuoyu adına cevap bekliyoruz, bizim haberimiz yalan ise, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzası ile gönderilen yazı ve soruşturma evrakları da mı yalandır?

Bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm haberlerimizde tarafsız, objektif yayın akışımızdan hiç taviz vermedik, vermeyiz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANINA YEREL GAZETEDEN SERT YANIT
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 16:06:03
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 16:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?