1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'de su sorunu kalmayacak

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Erkenek Su Hattı Projesi'nin hayata geçirilmesi ile birlikte ilçede uzun yıllar su sorunu olmayacağını kaydetti.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, projenin yaklaşık 25 milyon TL'ye mal olacağını ve Erkenek Su Hattı Projesi'nin bu güne kadarki en önemli projeler arasında yer aldığını açıkladı. İlçenin önümüzdeki 3-5 yıl içinde su sıkıntısı yaşamayacağını belirten Öztürk, Erkenek Suyu'nun tahsisi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Öztürk, "Ümit ediyorum ki bir ay içerisinde su, birliğimizin marifeti ile tahsisini sağlayacağız. Tahsis aşaması çözüldükten sonra proje aşaması var. Projelendirme işi ortalama iki ay içerisinde tamamlanacak bir çalışmadır. Projenin yaklaşık 25 milyon TL'ye mal olacak. Bu projeyi belediye bütçesine yük getirmeden memleketimize kazandıracağız. Proje hayata geçirildiği zaman saniyede 200 litre su alınacak. Böyle bir projeye acilen ihtiyacımız vardı. Çünkü, Su Gözü'nden gelen su hem maliyetli hem de kireç oranı yüksek bir su. Kuz dağındaki sudanda istenen randımanı alamadık. Hem cazibe ile gelmesi hem de elektrik maliyeti olmaması nedeniyle Erkenek Su Hattı uzun yıllar Besni'ye yetecek. Besni'ye çok büyük hizmetlerden bir tanesinin olacağı inancındayım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 18:04:50
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 23:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?