1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'de toplu açılış törenleri

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında yapılan Orhan Acar Spor Tesisleri, Köseceli Kültür Evi ve Kutluca Köyü Çok Amaçlı Parkı'nın toplu açılışı gerçekleştirildi.

SODES kapsamında hazırlanan spor ve kültür projelerinin açılışı görkemli bir şekilde yapıldı. Vali Ramazan Sodan, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Yücel, Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, il genel meclis üyeleri, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri açılışlara katıldı.

Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında yapılan Orhan Acar Spor Tesisleri'nin açılışı yapıldı. Tenis kortu, basketbol, voleybol ve çocuk oyun parkından oluşan sosyal tesisinin açılışı Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından yapıldı. İl Genel meclis Üyesi iken trafik kazasında hayatını kaybeden Orhan Acar'ın isminin verildiği tesislerin açılışlarında duygusal konuşmalar yapıldı.

Buradaki açılışın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında yapılan Köseceli Kültür Evi açılışı gerçekleştirildi. Davetliler daha sonra yine Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Kutluca Köyü Çok Amaçlı Parkın açılışı gerçekleştirdi. Burada Vali Ramazan Sodan tarafından Köy muhtarı Mehmet Avşar'a hizmetlerinden dolayı şükran belgesi verilirken, köy halkı adına Kaymakam Hulusi Şahin tarafından aynı köylü Süleyman Uçar'a teşekkür plaketi verdi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan açılışlarda yaptığı konuşmalarda genel olarak SODES projelerinin önemine dikkat çekerek, SODES projelerinin GAP Eylem planı içersinde yer alan 9 ili kapsadığını vurguladı. Vali Sodan, "GAP eylem planı çerçevesinde 9 ilimizde SODES projeleri uygulanmaktadır.

Bu sosyal destek projesi GAP bölgemizdeki illerimizin kültürel yönden kalkındırılması amaçlanmaktadır. Bu projelerle ilimizin de sosyal kültürel yönden daha da gelişeceğine istihdamın artacağına inancımız tamdır. 2008 yılında ilimize sosyal destek kapsamında 4 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleşmiştir. Bu gerçekleşen projeler 90 adet projedir. 2009 yılında gönderilen proje sayısı 584' tür. Gönderilen projelerin ağırlıklı olarak sosyal, kültürel, sportif amaçlı projelerdir" dedi.

Kaymakam Hulusi Şahin ise, SODES kapsamında 2008 yılı itibarı ile Besni ilçesinden 9 projenin uygulamaya konulduğunu ve bu doğrultuda Besni ilçesine 292 bin TL yatırım yapıldığını, 2009 yılı projelerinin bunun yaklaşık 5 katı civarında olacağını söyledi.

İl Genel Meclis Üyesi Celal Erkan ise, Orhan Acar'la 5 yıl gece gündüz demeden güzel çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, Orhan Acar'ın bu dönemde çalışkan kişiliği ile dikkat çektiğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?