1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'de Türkiye Okuyor Kampanyası

Cumhurbaşkanlığı tarafından toplumun tüm kesimlerine okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla başlatılan "Türkiye Okuyor Kampanyası" ile ilgili olarak Besni ilçesinde ilk toplantı düzenlendi.

Kaymakam Hulusi Şahin başkanlığında kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için yapılması gereken faaliyetler ve kurumlara düşen görevler ele alındı.

Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, kampanya doğrultusunda ilk olarak yürütme kurulu oluşturulacağını belirterek, "Bu kampanya ile birlikte ilçemize çok sayıda kitap ve büyük kütüphaneler kazandıracağız. Besnili olan ve başka illerde bulunan kişiler tarafından gönderilen kitaplarla, kütüphanesi olmayan okullarda kütüphane açmayı düşünüyoruz. Bu gün itibariyle her gün 15 dakika sabah saat 08.00 ile 08.15 arası kitap okuma saati olarak belirledik. Kıraathanelerde kitaplıkların oluşturulmasının zorunlu oldu. Önceden kıraathaneler kitap okuma yerleri olarak bilinirdi ama şimdi oyun salonları oldu.

Belediyemiz ve emniyetimiz bu işi sıkı tutarak kahvehanelere kitaplık oluşturmasını sağlayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 15:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?