1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'de tütün üreticisi mağdur

Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, ilçede bulunan 4 bin tütün üreticisinin, 2009 yılı tütünlerinin alınmayacak olmasından dolayı mağdur olduğunu ifade etti.

Tütün üretim izninin verilmemesi nedeniyle bölge çiftçilerinin hayal kırıklığına uğradığını belirten Adıyaman’ın Besni ilçesi Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, 4 bin üreticinin beklenti içerisinde olduğunu kaydetti.

Çiftçilerin sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini kaydeden Sümer, "Bir çok üreticimizin tek geçim kaynağı olan tütün üretimine bölgemizde devam edilmesi yönünde bir çok görüşmemiz oldu. Ancak şuana kadar 2009 yılı ile ilgili üretim izni çıkmadı. Bunun yanı sıra üreticilerin geçimini neyle sağlayacağı yönünde alternatif bir çözüm üretilmemesi 4 bin üreticimizi beklenti içerisinde bıraktı. İnsanlarımızın doğduğu yerde doymasını sağlayacak projelerin geliştirilmesi gerekiyor. Bu insanlarımız göçe zorlandığı zaman gittikleri yere yük olacaklardır. Bölgede en azından Ege tütünü üretimine devam edilmesi göçü önleyecektir. Bu hususta girişimlerimiz devam ediyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 11:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?