1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'nin tarihi varlıkları incelendi

Kültür Varlıkları Genel Müdür Yardımcısı Ökkeş Dağlıoğlu ve beraberindeki heyet Adıyaman'ın Besni ilçesinde bulunan tarihi ve kültürel yapıları inceledi.


Kültür Varlıkları Genel Müdür Yardımcısı Ökkeş Dağlıoğlu ve beraberindeki heyet ODTÜ Üniversitesi tarafından Nemrut Dağı'nda yürütülen çalışmaları incelemek için geldiği Adıyaman'da, Besni ilçesine giderek, buradaki tarihi ve kültürel varlıkları inceledi. Ökkeş Dağlıoğlu ile birlikte Daire Başkanı İnci Özyürek, GAP Bölge Kalkınma İdaresi görevlisi Cemalettin Erol, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan Can Demirci, Adıyaman İl Kültür Müdürü Mustafa Ekinci, Adıyaman Defterdarı Şefik Tongal, Adıyaman Müze Müdürü Fehmi Eraslan ve akademisyenler Besni ilçesinin tarihi ve kültürel varlıklarını gezerek inceledi.


Heyet, ilk etapta Kaymakam Hulusi Şahin ve Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'ü ziyaret ederek ilçe hakkında bilgiler aldı. Heyet, daha sonra yetkililerle birlikte ilçenin tarihi ve kültürel varlıklarını ziyaret etti. İlk etapta Sugözü'ne giden heyet buradan Eski Besni Ören Yeri'ndeki kazı alanına geçerek buradaki tarihi eserler ve yapılan kazılar hakkında yerinde incelemelerde bulundu. Buradan Üçgöz Beldesi'nde bulunan anıt mezarları ve Kızılın Köyü'nde bulunan mağara ve tarihi Kızılin Köprüsü'nü gezdi.
Kültür Varlıkları Genel Müdür Yardımcısı Ökkeş Dağlıoğlu, özellikle Kızılin Köprüsü olmak üzere Besni'den çok etkilendiğini ifade ederek, vatandaşların tarihi eserlere karşı daha duyarlı olmaları için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.


Kaymakam Hulusi Şahin ise, Besni'nin köklü bir tarihi geçmişe ve bu geçmişten kaynaklanan zengin tarihi ve kültürel eserlere sahip olduğunu belirterek, bu eserlerin bir an önce turizme kazandırılması gerektiğini dile getirdi.


Belediye Başkanı İbrahim Öztürk de ilçedeki tarihi ve kültürel eserlere sahip çıkılması ve bu eserlerin turizme kazandırılması yönünde büyük çaba sarf ettiklerini kaydetti. Bu amaçla Besni Belediyesi'nin öncülüğünde 2005 yılında "Besni Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması" projesini başlattıklarını kaydeden Öztürk, Doç. Dr. Turgut Hacı Zeyrek Başkanlığında yürütülen projenin belirlenen hedef doğrultusunda ilerlediğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 15:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?