2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Besni'ye internet evi

Besni ilçesinde Türk Telekom Müdürlüğü tarafından yaptırılan Internet evinin açılışı yapıldı.

Besni ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde açılan Internet evinin açılışı geniş katılım ile gerçekleşti. Açılışa, Vali Ramazan Sodan, Besni Kaykamamı Hulusi Şahin, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türk Telekom Müdürü Ömer Altun, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Ramazan Sodan ve protokol üyelerinin birlikte kestiği kurdelenin ardından Internet evi gezildi. Türk Telekom tarafından vatandaşa ücretsiz olarak hizmet verecek olan Internet evinde 24 bilgisayarla vatandaşlar sınırsız Internet keyfi yaşayacak.

Açılış töreninde konuşan Vali Ramazan Sodan, Türk Telekom'un il ve ilçelerde kamu kuruluşlarının katkıları ile Internet evi açmasının güzel bir hizmet olduğuna değinerek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Besni Kaymakamı Hulusi Şahin ise, Internet evinin bu hale gelmesi için toplam 50 bin YTL harcandığını dile getirerek, "Bilgi toplumunu oluşturmak amacıyla oluşturulan Internet evi, özellikle kız öğrencilerimiz ve bayanlarımızın faydalanabileceği güvenli bir ortamdır. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

Türk Telekom İl Müdürü Ömer Altun da, Internet evlerinin kütüphane özelliğinde olduğuna vurgu yaparak, "Sanayileşen toplumların üst düzeye çıkabilmesi için eğitimli insanlarla çalışma zorunluluğu vardır. Bu 24 bilgisayarlı Internet evimizin her bir bilgisayarını bir kütüphane olarak değerlendiriyoruz ve şu anda Besni'ye bir Internet evi değil, tüm dünyaya, teknolojiye ve bilime ulaşabileceğimiz 24 kütüphane açılışı yapıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 16:59:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?