1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'ye kız öğrenci yurdu yapılıyor

Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) öğrenim gören kız öğrenciler için ilçeye 100 kişilik özel yurt yapılıyor.

Mehmet Işıklar tarafından ilçeye yaptırılan kız yurdunun, önümüzdeki ay itibariyle faaliyete geçeceği belirtildi. Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, kız yurdu için kendilerine yapılan müracaattan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Yurt için uygun bina bulmak amacıyla hemen harekete geçtik. Araştırmalar neticesinde Çat Mahallesi Besni Devlet Hastanesi civarındaki binanın yurt yapılmak üzere Işıklar'a kiralamak yoluyla verilmesine aracı olduk. . Bu yurt, ilçemizde sıkıntısı yaşanan, kız öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldıracak. Besni MYO'nun gelişmesi ve burada okuyan öğrencilerimizin daha da artması için Besni Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Özel Yurt İşletmecisi Mehmet Işıklar ise, yurdun üç kattan ibaret olduğunu ve 100 kız öğrenciyi barındırabileceklerini ifade etti. Işıklar, "Her dairemizde öğrencilerimizin yatacakları ranza ve yataklar, 24 saat sıcak su, çamaşır makinesi, televizyon ve internet bağlantısı, elektrikli şofben, güneş enerjisi, yeteri kadar masa ve sandalye ile bir evde gereksinim duydukları tüm hizmetler mevcut olacak. Öğrencilerimiz bu yurdumuzda evindeki sıcaklığı bulacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 18:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?