1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'ye SODES yardımı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında spor kulüpleri ve okullara spor malzemesi yardımı yapıldı.

SODES kapsamında Besni Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Barış ve kaynaşma için spor', Besni İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün 'Haydi Gençler Spora' isimli projelerin kabul görmesi sonucu dağıtılan spor malzemelerini okul müdürleri ile kulüp temsilcileri teslim aldı.

Besni Şehir Stadyumu'nda yapılan spor malzeme yardımı kapsamında 54 okul, 6 spor kulübüne yardımda bulunuldu. Malzeme dağıtım törenine katılan Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, projeler hakkında bilgiler vererek, "SODES projesi kapsamında hazırlanan İki projenin kabul görmesi sonucu gerçekleştirilen toplam 73 bin 260 TL'lik bir projedir. Bu projelerin içeriği okullarımızda ve spor kulüplerimizde gençlerimizin spor bilincinin geliştirilmesine yönelik projelerdir. Bugün burada 60 okulumuza ve bazı spor kulüplerimize çeşitli spor malzemeleri dağıtıyoruz. Bundan dolayı ben büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü tüm okul müdürlerimizin ve spor kulüplerimizin malzeme temini yönünden güçlük çektiklerini iyi biliyorum. Bunları bilen ve yaşayan bir insan olarak böyle toplu bir malzemeyi verme şansını SODES'te kazandığım için çok mutluyum. SODES projesi sadece Güney Doğu Anadolu projesi kapsamındaki illere ait bir projedir. Adıyaman bundan faydalandığı için şanslıdır. Sadece bu yıl için 300 bin TL'nin üzerinde SODES projesi Besni'de de uygulanıyor. 2010 ve 2011 de artarak devam edecektir. Bu ilk taksitli ve az olanıydı. Öyle olmasına rağmen köylerimizde ve ilçe merkezimizde çok sayıda kültürel, sosyal istirhama yönelik projeler hayata geçirildi. Katkılarından dolayı öncelikle bu projeyi hazırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün personeline, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü'nün personeline, okul müdürlerimize ve spor klüplerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Törene Kaymakam Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Fahri Serter, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Arslan, okul müdürleri, kurum amirleri ve kulüp temsilcileri katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 18:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?