1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Besni'ye yeni mezbaha

Adıyaman'ın Besni ilçe Belediyesi tarafından yapılmakta olan yeni mezbahada monoray sistemi ile ilk deneme kesimi gerçekleşti.

Bu sistemle günde 400 küçükbaş, 200 büyükbaş hayvan kesimi yapılması hedefleniyor.

Besni Belediyesi tarafından Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan eski mezbahanın hemen yanına bin metrekare alan üzerinde yapılmakta olan yeni mezbahada çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, monoray sistemi ile de ilk deneme kesim yapıldı.

Eski mezbahanın günün ihtiyaçlarına cevap vermediğini söyleyen Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk," Pınarbaşı Mahallemizde bulunan eski mezbahanın hemen yanına inşa edilen yaklaşık bin metrekare alana sahip yeni mezbahamızda kurduğumuz monoray sistemi ile ilk deneme kesimi gerçekleştirdik. Mezbahamızın tamamlanması halinde günde 400 küçükbaş 200 büyükbaş hayvan bir günde kesilmesini planlıyoruz. Mezbahalarda olmazsa olmazların başında gelen hayvan bekleme yerleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvan giriş yerleri yapılacaktır. Hayvanlar kesilmeden önce belediyemiz veterineri tarafından genel muayene edilerek kesime uygun olup olmadığı hakkında rapor tutulacaktır. Muayene sonunda monoray sistemi ile kesimler seri olarak yapılacaktır. Monoray sistemi üzerinde kanama hattı işleme hattı ve dinleme bölümleri bulunmaktadır. Bu bölümlerden sonra Kesilen etler elektronik tartıda tartılarak soğuk hava deposuna alınacaktır. Soğuk hava deposunda 1 gün bekletilen etler, soğutma sistemli araçlarla kasaplarımıza
dağıtılacaktır" dedi.

İdari bina hakkında bilgiler veren Başkan Öztürk, idari binanın, müdüriyet, izleme odası, laboratuar, mutfak, lavabo, banyo ve soyunma odası gibi bölümlerden oluşacağını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 19:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?