1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Beyaz baston dünya körler günü

15 Ekim Beyaz Baston Dünya Körler Günü nedeniyle Anadolu GAP Görmeyenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Tunç, basın açıklaması yaptı.

Anadolu GAP Görmeyenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Tunç, özürlü ailelerin mahalle ve sokak baskılarından kurtulmaları gerektiğini belirterek, görme özürlülerin tek dayanabilecekleri beyaz bastona sıkı sıkı sarılmaları beyaz bastonu taşıma utancını değil gururunu taşımasını gerektiğini kaydetti.

Tunç, "Hiçbir özürlü özürlülüğü isteyerek kabul etmemiştir. Her ne sebeple olursa olsun gerek trafik kazalarıyla gerek terör nedeniyle oluşan özürlülüklerin, hiç kimsenin kabul etmeyeceği gibi savaş ve terörün geride bıraktıkları sakatlıkların telafisi mümkün olmayacağından buna neden olanları kınıyor ve lanetliyoruz. Her ne sebeple özürlü olunmuşsa özürlülerin sabırlı, azimli olmaları, iradelerini kullanarak topluma katılımcı olmaları ve üretken olabilmeleri için gereksinimleri olan eğitsel, kültürel ve siyasi alanlarda kendilerini bilgili ve bilinçli olarak yetiştirmeleri, yeterli hale getirmeleri gerekmektedir. Beyaz baston, görme özürlülerin her alanda ve ortamda kullanabilecekleri görmeyenlerin sembolü, simgesi ve aracıdır. Tüm görme özürlülerin 15 Ekim Beyaz Baston gününü kutlarım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?