1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Beyaz Bayrak gururu

Türkiye'de ilk kez Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir kuruluş beyaz bayrak aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 'Temiz Okul, Sağlıklı Okul' projesi kapsamında kriterleri uygulayan okullara verilen beyaz bayrağı, Türkiye'de ilk kez ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi aldı. Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen törenle beyaz bayrak ve sertifikası, kurum yetkililerine teslim edildi. Törene Vali Ramazan Sodan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Meclis Başkanı Necmi Baykan, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Sodan, 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde bakım ve onarım gerçekleştirildiğini belirterek, çalışmaların ardından bakanlığa yapılan müracaat sonrasında yapılan değerlendirmede beyaz bayrağa layık görüldüğünü söyledi.  Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Demirkol ise, toplum sağlığını koruma ve geliştirme, yaşam kalitesini yükseltme, temizlik ve hijyen konusunda yapılan çalışmalar neticesinde Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Demirkol, "Yeterli eğitimi almış sağlıklı nesiller yetiştirmenin, kamu kurum ve kuruluşlarının asli görevleri arasında olduğu bilinciyle kuruluşumuzun içi ve çevresi, idare birim başta olmak üzere birçok unsur gözönüne alınarak, değerlendirmeye tabi tutulduk. Yapılan değerlendirmede yüz üzerinden 90'ın üzerinde puan alarak, sağlık ve temizliğimizi simgeleyen beyaz bayrak ve sertifikasını aldık. Türkiye'de ilk kez kuruluşumuzun beyaz bayrak alması bizim için onur vericidir" dedi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş da, iki yıl geçerli olacak olan beyaz bayrak ve sertifikasını Adıyaman'da 25 okulun aldığını, fakat Türkiye'de ilk kez böyle bir kuruluşun beyaz bayrak almasının önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından Vali Sodan tarafından beyaz bayrak ve sertifikası Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Demirkol'a teslim edildi. Beyaz bayrak daha sonra göndere çekildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 10:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?