1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Bıçağa hayır kaleme evet' kampanyası

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü 'Bıçağa Hayır, Kaleme Evet' kampanyasının startını Adıyaman Lisesi’nde verdi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından gençleri şiddetten alıkoymak ve suç oranlarını düşürmek amacıyla başlatılan 'Bıçağa Hayır, Kaleme Evet' kampanyasına öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Kampanyanın startına Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Emniyet mensupları ve öğrenciler katıldı. Emniyet Müdürlüğünün başlatmış olduğu kampanyaya Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da kitap desteği verdi.

Gençlere bıçağın değil, kitabın yakıştığını belirten Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, plastikte olsa bıçak veya silahını getiren öğrencilere kalem vereceklerini dile getirerek, "Adıyaman'a barajın yapılması ile birçok göç meydana geldi.

Dolayısıyla suç oranları arttı. Suç oranlarını düşürmenin en iyi yolu eğitime verilen destektir. Bıçak birçok alanda faydalıdır. Fakat insanlar bunu kötü yollarda kullanıyorlar. Emniyet Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalar sonrasında Adıyaman'da bıçakla veya kesici aletlerle yapılan suç oranlarını düşürmeyi başardık. Kimsenin canı yanmasın, ceplerde bıçak değil, kalem olsun düşüncesi ile bu kampanyayı başlattık" dedi.

Kampanyaya kitap dağıtımı ile destek veren Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nün sadece suç oranlarını azaltmakla kalmadıklarını ve eğitime desteklerinin olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımız bıçaklarını değil, beyinlerini bilesinler. Kalem hayat boyunca daima bıçaktan üstün olmuştur. Eğitime verilen değerler ve emekler kalıcıdır. Çocukların gelecekleri bıçakla değil, kalemle belli olur" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 17:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehemt IP: 85.104.237.xxx Tarih : 29.04.2008 12:40:57

valahı emniyet müdürümüz süper insan keşke emniyet müdürülüğü yerine baş bakanımız olsaydı