6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Biçerdöver operatörleri sertifikalandı

BİÇERDÖVER OPERATÖRLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Tarım Müdürlüğü tarafından verilen biçerdöver operatörü yetiştirme kursuna katılarak başarı elde eden kursiyerlere sertifikaları verildi.

Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen sertifika töreninde, başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldı. Sertifika dağıtım törenine Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Halk Eğitim Müdürü Yakup Akıncıoğlu, Çevre Orman İl Müdürü Harun Dindar, Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, ilçe ziraat odası başkanları ve çiftçiler katıldı.

Tarım Bakanlığı görevlileri Muzaffer Çetin ve Yusuf Demirci tarafından verilen eğitimlerin sonunda, Kahta ilçesinde 2 kurs, Adıyaman'da 1 kursta başarı sağlayan 51 kursiyere sertifikaları verildi.

2008 yılında 11, 2009 yılında 24 kişi, 2010 yılında 51 kişi olmak üzere toplam 86 kişi biçerdöver operatörlüğü sertifikası aldı.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Tarım Müdürü Erdal Özer, Adıyaman'da yaklaşık 120 biçer bulunduğunu ve hasat zamanı başka bölgelerden biçercilerin geldiğini söyleyerek, son yıllarda biçerlere büyük iş düştüğünü kaydetti.

Özer, "Bakanlık olarak dane kayıplarını önlememiz gerektiği bilinci içinde operatörlerimizi eğitime almış bulunmaktayız. Bu sayede dane kayıpları önlenecek operatörlerimizin de hasat esnasında azami hassasiyet göstereceği inancındayım. Çünkü dane kayıplarının azalması ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Dünyamızda ve özellikle ülkemizde insan beslenmesinde en büyük temel gıdanın tahıl ve tahıldan elde edilen ürünler olduğu herkesin malumudur. Birim alandan elde edilen tahıl üretiminin arttırılması için

yapılan çalışmalar yanında gerçekleşen üretimin en az kayıpla ve daha kısa zamanda ekonomiye kazandırılması gerekmektedir. Hasat olgunluğuna erişen ürünün zamanında, eğitim görmüş operatörlerle ve iyi ayarlanmış biçerdöverlerle tekniğine uygun bir şekilde hasat edilmelidir" dedi.

BİÇERDÖVER OPERATÖRLERİ SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 16:00:02
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 19:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?