1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Big Bang' konulu konferans

Adıyaman'da büyük patlama sonrası evrenin oluşumu ile ilgili olarak konferans düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç konferans salonunda düzenlenen konferansa Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Gündüz, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Defterdar Şefik Tongal, kurum müdürleri, Adıyaman Üniversitesi eğitim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Bilimler Akademisi üyesi, TÜBİTAK Eski Başkanı, ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Pak, İsviçre'nin Fransa sınırına yakın Cern kentinde 10 Eylül 2008'de başlatılan yüzyılın deneyini ve big bang patlaması ile ilgili olarak bilgiler verdi. Big bang patlaması ile doğal çevrenin oluştuğunu söyleyen Prof. Dr. Namık Kemal Pak, büyük patlamanın dünya ve çevre üzerindeki etkilerine değindi.

Adıyaman'ın büyük bir kültüre ve tarihe sahip olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Pak, Adıyaman'a gelmeden bu bilgilere sahip olmadığını da kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?