1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bilgiç'ten memleketine 2 okul

Adıyamanlı işadamı Mahmut Celalettin Bilgiç, Adıyaman'a bir ilköğretim okulu, bir lise binası yaptıracak. Bilgiç, yaptıracağı okulların protokolünü Valilik makamında imzaladı.

Adıyaman Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılarak, yürütülen 'Okulumu Yap' kampanyası kapsamında Adıyaman'a iki adet okul binası yaptıracak olan işadamı Celalettin Bilgiç, protokolü Vali Ramazan Sodan ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ile birlikte imzaladı. Bilgiç, yaptıracağı iki okuldan birisini babasının diğerine ise dedesinin hayrına yaptıracağını söyledi.

Yaptırılacak olan okulların kente hayırlar getirmesini temenni eden Vali Ramazan Sodan, işadamı Bilgiç'e eğitim konusuna gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Okulların yapılacağı yerleri açıklan Vali Sodan, "Okullardan birisi Yunus Emre Mahallesi'ne, Küçük Sanayi Sitesi ilerisinde bulunan bir tekstil fabrikası yanına inşa edilecek. İşadamı Celalattin Bilgiç'e yapacağı yardımlardan dolayı ömür boyu minnet duyacağım" dedi.

Hayırsever işadamı Celalettin Bilgiç ise, Adıyaman'da başlatılan eğitim kampanyasına katkıda bulunabilmenin sevincini yaşadığını dile getirdi. Vatandaşların ülke yöneticilerine yardım etmesi gerektiğini söyleyen Bilgiç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eğitime, benim de acizane ufacık bir katkım olacaksa ne mutlu bana. Politik olarak büyük önem teşkil eden eğitim, ülkemizin en büyük sorunlarından biridir. Bizim de vatandaş olarak ülke yöneticilerine yardım etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda mütevazi, değerli yöneticilerimizin şemsiyesi altında yardımlarımı sürdürmeye çalışırken, ülkemizin diğer değerli işadamlarını da Adıyaman'a destek olmaları konusunda yönlendirmeye çalışacağım."

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, yaptıracak okul binalarının 24 derslikli olduğunu açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 14:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?