1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bilgievi yaz sezonunu kapattı

Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırma Derneği (EBSAD) ve Adıyaman Belediyesinin katkılarıyla 2009 Mart ayında kurularak açılışı yapılan Mimar Sinan Bilgi ve Kültür Evi, yaz sezonunu kapattı. Mimar Sinan Kültür Parkı içerisinde faaliyet gösteren Bilgi Evinin 15 Eylül'de yeniden açılacağı duyuruldu.

Sezonu kapatan bilgi evi öğrencileri hazırladıkları skeç ve tiyatro gösterilerini velilerinin karşısında sahnelediler. Programda öğrencilerden oluşan ilahi korusu da yer alırken, ilahilerin seslendirildiği dakikalarda çocukları koroda bulunan bazı veliler, göz yaşlarına hakim olmaya çalıştı.

Bilgi evinin kurulduğu günden bugüne 700'e yakın öğrenciye hizmet sunduğunu belirten Bilgi Evi Müdürü Ebubekir Aytekin, yaz döneminde 400 öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini açıkladı. Bilgi evlerini öğrencilerin üçüncü adresi olarak gören Aytekin,"Bilgi evleri okul döneminde derslerine yardımcı olmakla beraber, çeşitli sosyal faaliyetlerde de bulunuyoruz. Ney, gitar, satranç gibi sosyal aktiviteler, çocuklarımızın farklı alanlardaki yeteneklerini gün yüzüne çıkarıyor. Bugünden itibaren iki haftalık bir tatil döneminin ardından 15 Eylülde yeni döneme başlıyoruz. Kurumumuz 9 ile 15 yaş arası yani ilköğretim 4. ile 8. sınıf öğrencilere hizmet etmektedir" dedi.

Program şiir ve ney dinletisinin ardından yapılan bilgi yarışması ile sona erdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 16:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?