1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bilgisayar eğitimi sürecek

Adıyaman'da 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' projesi kapsamında açılan bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Gönüllü bilgisayar eğitmeni Hamza Oral tarafından verilen eğitimlerin 5 hafta sürdüğü öğrenildi. 20 saat süren bilgisayar kursunu başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerler sertifikalarını alabilmenin sevincini yaşadı. Kent Konseyi tarafından ücretsiz verilen bilgisayar kursuna daha önce bilgisayar kullanma fırsatı bulamayan 25 kursiyerin katıldığı açıklandı. Kursta 'Temel Windows, Microsoft Excel, Word, Powerpoint ve Internet' konularının günlük hayatta kullanılabilecek seviyede öğretildiğini belirten gönüllü kurs eğitmeni Hamza Oral, sertifikalarını alan kursiyerlerin artık bilgisayara yabancı olmayacaklarını dile getirerek, "Kurslarda günümüzde çok kullanılan programların kullanımı hakkında bilgiler verildi. Sertifikalarını alan kursiyerler, artık benim gibi gönüllü kurs öğretmeni olabilecekler. Daha önce bilgisayar kullanmayı bilmeyen kursiyerler artık rahatlıkla bilgisayar kullanabilecekler" dedi.

Oral, bilgisayar kursunun ilerleyen günlerde yeniden açılacağını sözlerine ekledi. Sertifika dağıtım töreninin ardından kursiyerler için müzik eğlence programı düzenlendi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 13:51:15
Güncelleme :12 Nisan 2009 Pazar 15:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?