2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Bilinçli ailelere altın hediyesi

Gerger Kaymakamlığı hamileliği boyunca doktor kontrolünü düzenli yaptıran ve doğumunu hastanede yapan annelere altın hediye ediliyor.

Kaymakamlık tarafından başlatılan 'Sağlıklı Anne, Bilinçli Aile' kampanyası çerçevesinde, hamilelik boyunca doktor kontrolünden geçen ve doğumunu sağlık kuruluşlarında yaptıran anneler ödüllendiriliyor. Gerger ilçesinde yapılan araştırmalarda her bin bebekten 13 tanesinin hayatını kaybettiğini belirten Şenol Koca, "Amacımız önlenebilir bebek ölümlerinin önüne geçmek ve maddi imkansızlıklar nedeniyle hamilelikleri döneminde ilçeye gelemeyen anne adaylarımıza, ayda en az bir defa doktor göndermek suretiyle onların rutin kontrollerini yaptırıp olası bebek ve anne ölümlerini engellemektir. Doğacak bebeklerin daha sağlıklı bir hayat sürmesini sağlamaktır. Gebeliğin en önemli dönemi ilk üç ay olduğu için bu dönem içerisinde doktorlarımız tarafından anne adaylarına demir ve folik asit desteği sağlanmaktadır. Mobil hizmetlerimizin ve kampanyamızın en büyük amacı; anne adayları için olası tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve doğumlarını hastanede yapmalarını sağlamaktır" dedi.

Gerger ilçesinde sağlık kuruluşlarında yapılan doğum oranının düşük olduğunu belirten Koca, "İl genelinde yüzde 93 olan hastanede doğum oranı Gerger ilçemizde yüzde 46 gibi çok düşük bir seviyede bulunmaktadır. Bizim hedefimiz; bu oranı ilk 6 ayda yüzde 60, yıl sonunda ise yüzde 75'e ulaştırmaktır" diye konuştu.

Gerger Kaymakamlığı Sevgi Anneleri Bekleme Salonu önünde yapılan tören ile Kaymakamlık adına Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Nevzat Kavak ve SYDV Müdürü Mehmet Kaya tarafından annelere ve bebeklerine yarım altın takıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 18:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?