7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Bilişim teknolojileri sınıfı açıldı

SODES KAPSAMINDA BİLGİ TEKNOLOJİ SINIFI AÇILDI

Adıyaman İnönü İlköğretim Okulu tarafından SODES Projesi kapsamında yapılan bilgi teknoloji sınıfının açılışı gerçekleştirildi.

'Kızım Beni Okula Götür' projesinin bilişişim teknolojileri sınıfının açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Göksu Edaş Müdürü Mehmet Yaşar ile birlikte eğitim camiasından kişiler açılışa katıldı. Kurdele kesiminin ardından projeyle ilgili slayt eşliğinde sunum yapıldı.

Törende konuşan Vali Ramazan Sodan, proje hazırlayan okul idarecilerini kutlayarak, 2008 yılında 99 adet SODES projesinin hazırlandığını ve bütçesinin 4 milyon TL olduğunu belirterek, bu rakamın 2009 yılında 129 projeye ulaştığını ve bütçenin 9 milyon TL'ye çıktığını söyledi.

İnönü İlköğretim Okulu Müdürü Ceyhun Gözlüklü, 'Kızım Bizi Okula Götür' projesinin bilişim teknolojileri sınıfının açılışından bahsederek, "Okulumuz öğretmen idareci yapısı genç ve dinamik olması 2008-2009 ve 2009-2010 eğitim öğretim yıllarında çeşitli projelerinin hazırlanmasına sebep olmuştur. Bu çerçevede okulumuz COMENIUS okul ortaklığı projesine katılmış olup 7 ortaklı 'Geleceğe Uzanan Genç Köprüler' adı altında proje devam etmektedir. Aynı zaman da Türkiye genelinde düzenlenen 'Eğitim Teknolojileri Kullanımı' proje yarışmasında il birinciliği almıştır. Son olarak şuan açılışını gerçekleştirdiğimiz bilişim teknolojileri sınıfı ile mahalle sakinlerimiz ve öğrencilerimizin e- devlet uygulamalarından, hastane randevu hizmetlerinden, veli bilgilendirme sistemlerinden, interaktif ve uzaktan eğitim öğretim hizmetlerinden yararlandırılacaktır. Ayrıca velilerin istekleri doğrultusunda sertifikaları kurslar düzenlenerek nezih bir ortamda bilgisayar ve internet kullanımlarına imkan verilecektir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından davetlilere ikramda bulunuldu.

SODES KAPSAMINDA BİLGİ TEKNOLOJİ SINIFI AÇILDI
SODES KAPSAMINDA BİLGİ TEKNOLOJİ SINIFI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 14:53:03
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 00:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?