7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Bilseydim oracıkta boğardım

Kızı Esra'nın katiliyle, cinayetin ertesi günü berberde karşılaşan baba İsmet Yaşar: O kalkınca yerine ben oturdum. Bir de caniye 'Sıhhatler olsun' dedim .

Hamdi Ayri'nin ilk kurbanı Esra'nın babası İsmet Yaşar, katille farkında olmadan mahallelerindeki erkek kuaföründe karşılaşmasını anlattı...

Kuaförde ağlarken katille göz göze geldiğini söyleyen gözü yaşlı baba, "Kızımın katili olduğunu bilseydim oracıkta boğardım" dedi. Seri katilin ilk kurbanı 27 yaşındaki Esra Yaşar, annesi Ankara'ya gezmeye gittiği için, Narlıdere'deki teyzesini ziyaret etmiş, evine dönerken de öldürülmüştü. Katili Hamdi Ayri ise ertesi gün olayın meydana geldiği Korutürk Mahallesi'nde bulunan 'Bay Özer' adlı erkek kuaförüne gidip tıraş oldu. Tam da o sırada talihsiz kızın babası İsmet Yaşar da cenaze töreni öncesinde saçlarını kestirmek için aynı kuaföre gitti. İçeri girdiğinde esmer, uzun boylu ve donuk bakışlı biri saç-sakal tıraşı oluyordu. Yaşlar gözlerinden sicim gibi süzülürken, o kişinin tıraşının bitmesini bekledi. Adam koltuktan kalkarken, İsmet Yaşar'la göz göze geldi. Acılı baba da, "Sıhhatler olsun" dedikten sonra onun kalktığı koltuğa kendi oturdu. Aradan 3 gün geçti ve acılı baba katilin yakalandığını kendisini kuaföre götüren arkadaşından öğrendi. "Sıhhatler olsun" dediği adamdı kızının katili... Öfkesi de yaşadığı şok da ikiye katlandı bir anda.

AĞLARKEN GÖZ GÖZE GELDİ "
Ah keşke bilseydim" diyerek sözlerine başlayan acılı baba o anları şöyle anlattı: "Son 2 yıldır saçlarım çok uzamıştı. Cenazeyi Adıyaman'a götürecektik. Bazı akrabalarım 'Ağabey memlekette hoş karşılanmayabilir, saçlarını kestir' dedi. Bunun üzerine mahalledeki bir arkadaşımdan rica ettim ve beni evimize 500 metre mesafedeki kuaföre götürdü. İçeri girdiğimde biri tıraş oluyordu. Ben de sandalyeye oturup beklemeye başladım. Bir yandan da ağlıyordum. Tam o sırada göz göze geldik. Tıraşı bitince bir de o caniye 'Sıhhatler olsun' dedim ve kalktığı koltuğa oturdum. Tıraş olduktan sonra da Adıyaman'a gelip, yavrumu toprağa verdim. Katilin yakalandığını ve kuafördeki o adam olduğunu öğrenince beynimden vurulmuşa döndüm. O an bilseydim, oracıkta boğardım. Akşam bir genç kızın canına kıyacaksın, ertesi sabah hiçbir şey olmamış gibi tıraş olacaksın. Ve akşam da aynı yerde bir başka kızın canını alacaksın. Lanet olsun böyle insana."
 

Sabah
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 11:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murtaza IP: 78.161.84.xxx Tarih : 30.04.2010 23:53:20

Bizim buralarda " cenaze töreni öncesinde saçlarını kestirmek için aynı kuaföre gitmek" bek de alışık olunmayan bir durum. Hele de cenaze genç ise ve öldürülme şekli de canice ise.