6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bin 373 araç trafikten men edildi

ADIYAMAN'DA BİN 373 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ, 79 SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE EL KONULDU

2009 yılı içerisinde Adıyaman'da çeşitli nedenlerden dolayı bin 373 araç trafikten men edilirken, 79 sürücünün sürücü belgesine el konuldu.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kent genelinde trafik güvenliğini sağlayabilmek için denetimleri her geçen gün sıklaştırıyor. 2009'da gerçekleştirilen başarılı denetimler sonucunda bin 373 motorlu aracın trafikten men edildiği öğrenildi. Araçlar; muayene, belge eksikliği, tescilsizlik, haciz ve yakalamalı olması, güvenlik nedeni ve karayollarına uygun olmaması gerekçesiyle trafikten men edildi.

Ayrıca, 2009 yılında 79 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konuldu. Bunlardan 7'sinin sürücü belgesine 1 yıl içerisinde 100 ceza puanını doldurduğu için, 72'sinin ise alkollü araç kullanmak nedeniyle 6 ay süreli geçici olarak el konulduğu öğrenildi. Ayrıca, ehliyetine el konulan 72 sürücüden 9'unun sürücü belgesine 2. kez, 3'ünün ise 3. kez el konulduğu bildirildi.

Sürücü belgelerine el konulması sonucunda kesilen idari para cezalarını dile getiren Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, "İlk kez alkollü araç kullananlara 548 TL, 2. kez alkollü araç kullananlara 687 TL, 3 ve 3'ün üzerinde alkollü araç kullanıldığı tespit edilen sürücülere ise bin 101 TL idari para cezası kesilmektedir. 3 ve 3'ün üzerinde alkollü araç kullanıldığı tespit edilen araç sürücülerinin sürücü belgelerine mahkemece 5 yıl el konulmaktadır. 2. kez alkollü araç kullanıldığı belirlenen araç

sürücüleri ise Sağlık Bakanlığınca yapılan sürücü davranışları geliştirme eğitimine tabii tutulmaktadır. Eğitimde başarı sağlayan sürücülerin belgeleri süreleri dolduktan sonra iade edilir. 3 ve fazlasında ise sürücüler psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri muayenelerine tabii tutulur. Bu durumda da muayeneler sonucunda uygun bulunması halinde sürücü belgeleri belirlenen süre sonunda sürücülere geri verilir" diye konuştu.

Adıyaman'da ekip olarak başarılı bir şekilde çalışarak trafik kazalarında ki sayısı aza indirdiklerini ifade eden Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, trafikte güvenliği sağlamak amacıyla gece-gündüz çalıştıklarını belirtti. 'Trafikte önce siz örnek olun, diğerlerinin değiştiğini göreceksiniz' sloganıyla çalıştıklarını vurgulayan Telli, "2010 yılında denetimler daha kapsamlı bir biçimde devam edecektir. Adıyaman halkından trafik kurallarına uymayanları 155 Polis İmdat numarasına bildirmesini, eğer

uyarabilecek durum varsa hata yapan sürücüleri uyarmalarını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 10:52:05
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 15:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?