6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bin kapağa bir tekerlekli sandalye

BİN KAPAĞA BİR TEKERLEKLİ SANDALYE

Adıyaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi engellilere yönelik tekerlekli sandalye yardım kampanyası başlattı. 'Adıyaman Tane Tane Kapakları Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor' sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında, kentin belirli noktalarına kapakların atılması için kutular yerleştirildi.

Kampanyanın tanıtımı Demokrasi Parkında Gençlik Meclisi üyeleri tarafından yapıldı. Kampanya kapsamında toplanan her bin plastik kapağa bir tekerlekli sandalye alınacak. Toplanan kapakların İzmir'de geri dönüşüm tesisine gönderileceğini duyuran Gençlik Meclisi Proje Koordinatörü Ferhat Yılboğa, "Adıyaman Gençlik Meclisi olarak engelli genç arkadaşlarımıza yardım ve Adıyaman'da çevre bilincini artırmak amacıyla 'Adıyaman Tane Tane Kapakları Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor' kampanyasını başlattık.

Kampanyamızın içeriği şöyle; bin adet plastik su veya kola gibi içeceklerin kapaklarını toplayarak bir tekerlekli sandalye alarak bir engelli arkadaşımıza yardım ediyoruz. Bu proje farklı illerde de yürütülmektedir. Adıyaman'da da değerlendirmek istedik. Adıyamanlılardan ilgi ve katılım oldukça fazla çok duyarlılar, bu desteğin önümüzdeki günlerde giderek artacağını ümit ediyorum. Engelli arkadaşlarımıza yardım edip engelleri aşmasında yardımcı olmak isteyen genç arkadaşlarımızı da bizlerle çalışmaya bekliyorum. Adıyaman gençlik meclisi bu yıl en iyi gençlik meclisleri arasında yer aldı. Çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Yılboğa ayrıca, kapak toplama kutularının genellikle içecek tüketimin yoğun olduğu noktalara konulduğunu belirtirken, Adıyaman halkının kampanyaya destek olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 16:36:02
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 17:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?