1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Binler İsrail'i protesto etti

Adıyaman'da Cuma Namazı sonrası İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli Müslümanlar için kılınan cenaze namazı ve protesto gösterilerine binlerce kişi katıldı.

Saadet Partisi öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklenen İsrail'i telin mitingi düzenlendi. Miting öncesi Ulu Cami'de kılınan Cuma Namazı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Ulu Cami'nin önündeki cadde tamamen trafiğe kapandı.
Namazın ardından ellerinde Filistin Bayrakları olan kadın erkek, genç, yaşlı binlerce kişi tekbirler ve sloganlar eşliğinde Demokrasi Parkı'na kadar yürüdü. Bayanlar küçük çocuklarıyla protesto gösterilerine katılırken, Filistinli çocukların yalnız olmadığı mesajını verdiler. Kanlı bebekler gösterilerde ön plandaydı. Protesto gösterisine katılan kalabalık, 'Mehmetçik Gazze'ye' sloganları attı.

Demokrasi Parkı önünde toplanan kalabalığa Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış, konuşma yaptı. İsrail'in yaptığı vahşetin kesinlikle kabul edilemez olduğunu, dünya devletlerinin buna göz yumduğunu belirten Aklayış, her Müslüman'ın Filistin'e yardım etmesi gerektiğini söyleyerek İsrail'in mallarını boykot çağrısı yaptı.
Konuşma sonrasında göstericiler, İsrail ve ABD Bayraklarını yakarak, ayaklarıyla çiğnedi. Göstericilerden biri çocuğunu kucağına alarak, Filistin'de ölen çocukların babasının çektiği acıyı göstermeye çalıştı.
Protesto gösterileri olaysız bir şekilde sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 15:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?