1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bir derslik de sen boyat kampanyası

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Bir Okul, Bir Derslik de Sen Boyat' kampanyası başlatıldı.

'Bir Okul, Bir Derslik de Sen Boyat' adlı kampanyanın ilk toplantısı Vali Ramazan Sodan başkanlığında Öğretmen evi salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı. 2008 yılı ödeneklerinin az olması nedeniyle karşılanamayan bir kısım zaruri giderlerin, kurum ve vatandaş işbirliği sağlanarak karşılanmasının amaçlandığı toplantıda merkez ilçede bulunan 108 okulun boyanması kararlaştırıldı.

Vali Ramazan Sodan, yeterli ödenek olmadığı için bazı ihtiyaçların bu tür kampanyalarla giderileceğini vurgulayarak, "Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre, 730 ilköğretim okulu, 55 ortaöğretim okulumuz bulunmaktadır. Toplam derslik sayımız 4 bin civarındadır. Bunların boya onarım işi için de para ayırtacak durumumuz yoktur. Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 3 milyon YTL ödenek gönderilmiştir. Diğer taraftan özel idare bütçesinden yüzde 20 eğitime pay ayrılmış ve bu ödenek toplamda 6 milyon YTL'dir. Kamu kurumlarımızın ve iş adamlarımızın desteği okullarımızın boyanma ve bakım işlerini bu kampanya çerçevesinde gerçekleştireceğiz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, boyanacak okulların kırsalda bulunan köy okulları olduğuna dikkat çekerek, köy okullarının maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu ve köyde yaşayan vatandaşların okullara yardım etme gibi bir durumlarının olmadığını vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 12:38:46
Güncelleme :20 Haziran 2008 Cuma 12:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?