6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bir ev daha yıkıldı

Adıyaman'da günlerdir süren kuvvetli sağanak yağış iki katlı bir toprak evin çökmesin neden oldu.

Adıyaman'ı etkisi altına alan kuvvetli yağan yağmur yolların, köprülerin ve evlerin çökmesine neden oluyor. Günlerdir aralıksız süren yağmura dayanamayan evler birer birer yıkılmaya başladı. KAB Cami Mahallesi 1023 Sokak'ta bulunan iki katlı toprak ev sabahın erken saatlerinde çöktü. Çöken evin birkaç gün önce boşaltıldığı öğrenilirken, polis ekipleri mahallede güvenlik önlemi aldı. Zabıta ekipleri çöken evde temizlik çalışması yaparken, polis ekipleri çöken evin bitişiğinde bulunan ve her an yıkılma

tehlikesi bulunan toprak evde ikamet eden Fatma Yiğit isimli yaşlı kadına evi boşaltmasını söyledi. Evinde kalmak istediğini söyleyen yaşlı kadın, polis ekipleri tarafından ikna edildi.

Sabah saatlerinde büyük bir gürültü ile uyandıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Abidin Atal, evin bakımsız olduğunu ileri sürerken, "Bir iki ay önce burada yaşlı bir kadın oturuyordu. Ev bakımsızdı. Oğlu geldi yaşlı kadını aldı. Sabah bir gürültü ile uyandık. Baktık ev yıkılmıştı. İki katlı eski toprak bir evdi. Yandaki evlerin de yıkılma tehlikesi var. Yandaki evde de yaşlı bir kadın oturuyor. Bu evlerde her an yıkılabilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 15:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?