1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bir Türkiye gerçeği

2 AYLIK TEMİZLİK İŞİ İÇİN 725 KİŞİ MÜRACAATTA BULUNDU

Okullarda asgari ücretle iki ay boyunca çalışmak için 725 kişi müracaatta bulunurken, başvuruda bulunanların 200'ü kura ile belirlendi.

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞ-KUR) Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile okulların temizlik işlerini yapacak olan işçiler kura ile belirlendi. Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen kuraya İŞKUR Müdürü Ramazan Tatar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban katıldı.

Noter huzurunda çekilen kura ile Adıyaman genelindeki okullarda temizlik işi yapacak 200 kişi belirlendi. İşsizlik rakamları Türkiye ortalamasının üstünde olan Adıyaman'da 2 aylık geçici iş için 725 kişi müracaat etti. İşçiler 1 Kasım tarihinde başlayacak, 31 Aralık tarihinde iş akitleri sona erecek.

İŞKUR Müdürü Ramazan Tatar, kura çekimi öncesinde proje hakkında ilgiler vererek, işçi adaylarını bilendirdi.

Tatar, "Yeni Yatırımları Teşvik ve İstihdam Paketi kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarının toplum yararına yürütmekte oldukları projelerine işgücü desteğinde bulunmak ve bu projelerde işsizler istihdam edilecek. Kamu kurum kuruluşlarından gelen tekliflerin değerlendirilmesi sonucu; toplam 13 adet proje uygun görülmüştür. Bu projeler kapsamında iki ay süreyle toplam 575 kişi asgari ücretle; ağaçlandırma ve park düzenlemeleri, çevre temizliği ve düzenlenmesi, kamusal altyapının yenilenmesi ile resmi okullarda temizlik işlerinde çalıştırılacaktır. Her proje için ayrı ayrı başvuru kabul edilmiş olup, başvuru sayısını aşan projelere katılımcı listesi belirlemek üzere proje yüklenicisi kurum tarafından noter kurası çekilmektedir. 575 kişilik 13 proje için toplam bin 387 kişi başvurmuştur. 2010 yılı başında da benzer proje uygulamalarına devam edilecektir" dedi.

2 AYLIK TEMİZLİK İŞİ İÇİN 725 KİŞİ MÜRACAATTA BULUNDU
2 AYLIK TEMİZLİK İŞİ İÇİN 725 KİŞİ MÜRACAATTA BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 16:50:02
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 21:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?