1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bir yılın emekleri METEF'te görücüye

Adıyaman'da Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) halk oyunları ekibinin gösterileri ile coşkuyla açıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla açılan METEF'de, meslek lisesi öğrencileri ve ilköğretim okulu öğrencileri projelerini katılımcılara tanıttı. Fuara Vali Yardımcısı Aydın Börü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi, meslek lisesi öğretmenleri ve öğrenciler katılırken, fuarın açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Aydın Börü kesti.

Bölge ve Türkiye genelinde yapılan proje yarışmalarında dereceye giren projelerinde yer aldığı fuarı gezen protokol üyeleri öğrencilerden yaptıkları projeler hakkında tek tek bilgiler aldılar. Fuarda öğrencilerin projelerini beğenen Vali Yardımcısı Aydın Börü, meslek liselerinin Türkiye'nin doğal araştırma ve geliştirme merkezleri olduğunu ve sanayinin gelişmesi için önemli bir eğitim merkezi olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi de, fuara meslek liselerinin yanı sıra fen teknolojisi ve matematik proje yarışmalarında dereceye giren ilköğretim okulu öğrencilerinin de katıldığını hatırlattı.

Fuarın 3 gün süresince açık kalacağını söyleyen Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Esen ise, okul olarak haftalardır fuara hazırlandıklarını ve yıl boyunca projeler üretmek için çalıştıklarını belirterek, "Bu tür fuarlarda amaç meslek lisesinin ilköğretim okulu öğrencilerine tanıtılması ve ilköğretim öğrencilerini meslek liselerine yönlendirmektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 22:50:42
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 23:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?