1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bizim Hasta uygulaması

Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi, hastaların tedavi sürecine katkı sağlamak için Türkiye'de ilk kez değerlendirmeli 'Bizim Hasta' uygulamasını başlattı.

Uygulamada servis doktoru, hemşiresi ve hasta hakları sorumlusu tarafından yapılan 8 maddelik değerlendirme sonucunda, olumlu puan alan hastalara teşekkür belgesi veriliyor. İlk belge ortopedi polikliniğinde tedavi gören Fatma Vazgeçen isimli hasta olurken Vazgeçen, bu davranışların diğer hastalara örnek olmasını diledi. Vaçgeçen, tedavi süresince kendisinden çok hastane yöneticilerinin ve doktorların gayret sarf ettiklerini söyledi.

Uygulamayla ilgili bilgiler veren Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Melek Güler, "Hastanemiz yeni bir uygulama başlattı. Bundan böyle hastanemizde belirlenen 8 maddelik bir değerlendirme formu tüm hastalarımız için düzenlenecek ve tüm değerlendirmeleri uygun olan hastalara 'Bizim Hasta' olarak belge verilecek. Elbette bütün hastalar bizim ama burada amacımız, hastaların tedavi sürecine katkıda bulunmaları, hasta olarak sorumluluklarının bilincinde olmalarının temin edilmesidir. Bu uygulamanın diğer hastalarımıza da örnek olacağını, kendi sağlıkları için tedavi sürecine katkı sağlamaya dönük bir çaba içerisinde olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Olumlu puanları toplamak için uyulması gereken 8 madde şöyle;
"Sağlık personeline, hastalığına ilişkin tüm şikayetlerini, daha önce geçirdiği hastalıkları varsa yatarak gördüğü tedavileri ve kullandığı ilaçları eksiksiz anlatarak tedavi sürecine yardımcı olmak. Tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreçlerinin tamamında sağlık personeline yardımcı olmak. Hastane personelinin diğer hasta ve yakınlarının haklarına saygılı davranma. Hastane kurallarına uyarak ziyaret saatleri dışında ziyaretçi kabul etmemek.Benim Hastanem anlayışıyla hastane malzemelerinin zarar görmemesi için hasta odalarını ve ortak kullanım alanlarını özenle kullanmak. Kişisel ortam ve temizliğine özen göstermek. Olumlu yaklaşım tarzıyla sağlık personelinin görevini daha özenle ve istekle yapmasına katkı sağlamak. Tedavisi ve ilaçlarıyla ilgili sağlık personelinin tavsiyelerine uyarak tedavi sürecini tamamlamak."
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?