1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Böbrek nakli için para bekliyor

Kronik böbrek yetmezliği olan ve annesinin böbreğini alacak olan Adıyamanlı Halit Canlı, Antalya'da gerçekleştirilecek böbrek nakli için hayırseverlerden yardım bekliyor.

12 yıldan beri böbrek hastası olan ve 10 yıldır diyaliz makinesine bağlı yaşayan Halit Canlı, annesinden alacağı böbreğin nakli için gerekli olan parayı bulamadığı için böbrek nakli yaptıramıyor.

Halit Canlı, kronik böbrek yetmezliğinden dolayı Adıyaman Devlet Hastanesi hemodiyaliz merkezinde haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlanıyor. Adıyaman'ın Yeşiltepe Köyü'nden gelerek diyalize bağlanan Canlı'nın tek isteği böbrek nakli yaptırarak, evlenmek. Daha önceden nişanlanan fakat böbrek hastası olduğu gerekçesiyle nişanlısının ailesinin baskısıyla nişanlısından ayrılan Halit Canlı'ya annesi Zeliha Canlı'nın böbrek verebileceği belirtildi.

Ankara Adıyamanlılar Derneği Kurucu Başkanı Mahmut Akgün, Canlı'yı evinde ziyaret ederek, kendisine yardımcı olabilmek için hayırsever işadamları ile irtibata geçeceğini belirtti.

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde böbrek nakli yaptırmak için 15-20 bin YTL'ye ihtiyacı olduğu belirten Canlı, "10 yıldan beri haftada üç gün diyalize bağlanıyorum. Tek çarem böbrek nakli olmak. Annemden böbreği alacağım ama maddi imkansızlıklar nedeniyle bunu yapacağım. Ancak 15-20 bin YTL olursa bu hayattan kurtulurum. Daha önceden nişanlanmıştım fakat daha sonra hastalıktan dolayı nişanlım benden ayrıldı. İyileşince evleneceğim. Tek başıma yaşamak istemiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 13:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?