6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Boğaz Köprüsü gibi olacak

AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ AHMET AYDIN'IN AÇIKLAMALARI

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman-Diyarbakır illerini birbirine bağlayacak olan Nissibi Köprüsü'yle ilgili, projenin 2011 DPT programına alındığını müjdelerken, proje ihalesinin 1 Milyon TL'ye yapıldığını açıkladı.

Köprü uzunluğunun 620 metre olacağını dile getiren Aydın, Nisibbi Köprüsü'nün adeta Boğaz Köprüsü gibi olacağını ifade etti. Köprü çevresinde yol çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Aydın, yol çalışmalarının köprünün ayağı diye adlandırılan yere kadar geldiğini duyurdu.

Aydın, 70-80 Milyon TL'ye mal olacağını söylediğini köprü'nün asma köprü şeklinde olacağını kaydetti.

Yolun medeniyet olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle konuştu; "Yol medeniyettir. Geçmişten beri bahsedilen Nissibi Köprüsü vardı. Bugüne kadar somut bir adım atılmadı. Bizim dönemimizde aşamalar kaydettik. Proje çalışmalarına başladık. Çalışmalar başladı. Köprü 620 metre uzunluğunda, Boğaz Köprüsü gibi asma bir köprü olacak. Proje çalışmaları devam ediyor. 400 günlük bir proje süresi var. Proje bittikten sonra inşallah yapım işine gireceğiz. Adıyamanlıların beklentisi olan bu köprüye İnşallah en kısa zamanda başlayacağız. Adeta doğuyu batıya bağlayacak bir köprü olacak. Çevre illerde köprünün yapılmasına destek veriyor."

AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ AHMET AYDIN'IN AÇIKLAMALARI
AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ AHMET AYDIN'IN AÇIKLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 12:47:04
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 22:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?