1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Boğulan öğretmenin okulunda yas

Atatürk Baraj Göleti kenarında piknik yaparken öğrencisinin suya düşen topunu almak için gölete giren ve boğularak hayatını kaybeden öğretmenin okulunda yas var.

Sabahın erken saatlerinde gözyaşları içerisinde okula gelmeye başlayan Zeynep Turgut İlköğretim Okulu öğrencileri, gözlerinin önünde boğularak ölen Fen Bilgisi öğretmeni Nusret Afşar (26) için düzenlenen anma törenine katıldı.

Öğrencilerin okul bahçesinde ve sınıflarda hıçkıra hıçkıra ağlamaları ve şoka girmeleri nedeniyle derslere ara verildi. Gözyaşlarının sel olduğu okulda bazı öğrenciler baygınlık geçirirken, sağlık ekipleri hazır bulundu. Öğrenci velileri de çocuklarını yalnız bırakmadı.

Bu arada Milli Eğitim Müdürü Gafur Büyükfırat, Rehberlik Araştırma Müdürü Abdulkerim Işık ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bozkurt, sabahın erken saatlerinde okula gelerek öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı. Rehberlik Araştırma Müdürü Abdulkerim Işık başkanlığındaki psikologlar sınıflara girerek öğrencilere destek verdi.

Okul bahçesinde düzenlenen tören esnasında öğrenciler öğretmenlerini kaybetmenin acısını yaşarken, onları sakinleştirmeye çalışan konuşmacılar zor anlar yaşadı. Milli Eğitim Müdürü Gafur Büyükfırat, öğrencilere öğretmenleri için dua etmeleri gerektiğini belirterek, "Ömrünün baharında olan öğretmenimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Meslek hayatına iki yıl öne atılan arkadaşımız, öğrencileri tarafından en çok sevilen öğretmenlerden biriydi. Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır dilemekten başka insanın elinden bir şey gelmiyor" dedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bozkurt ise her insanın bir gün öleceğini hatırlatarak öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Rehberlik Araştırma Müdürü Abdulkerim Işık, anma töreninde yaptığı konuşmada, Nusret Afşar öğretmeni kaybettikleri için herkesin üzüldüğünü fakat elden bir şey gelmeyeceğini belirtti. Işık'ın konuşması esnasında, piknikte yaşanan acı olaya tanık olan öğrencilerin ağıtları yürekleri dağladı. Öğrenciler, öğretmenlerinin hasretine dayanamayacaklarını belirterek konuşmakta zorlandı.

Öğrencilere gün boyunca psikolojik destek verileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 12:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enes çakmak IP: 212.175.112.xxx Tarih : 24.04.2008 16:11:08

ben şahsen çok üzüldüm:biliyorumki adıyaman ve türkiye bu duruma çık üzülmüştür.allah(cc)ailesine yardım etsin mekanı cennet olsun