2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Bölünmüş yol çalışmaları sürüyor

Adıyaman'da başlatılan bölünmüş yol çalışmalarının hedeflenen süreden daha kısa bir zamanda bitirileceği belirtiliyor.

Adıyaman-Besni Yol ayrımı arasında çalışmaları sürdüren ekipler ayrı yerde 41 personel, 28 araç ile sürdürüyor. İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz ve İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan, Adıyaman Gölbaşı karayolunda devam eden bölünmüş yol çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmaların geldiği aşamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Adıyaman Göksu Çayı arası Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü, Göksu Çayı ile Besni Yol ayrımı arasındaki kısım ise İl Özel İdare tarafından bölünmüş yol olarak yaptırılıyor.

Adıyaman'ın çevre illerle bağlantısını sağlayan yollardaki çalışmalar hakkında bilgi veren İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, "Adıyaman ile Göksu Çayı arasında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından çalışmalar yürütülüyor. Bu kısımdaki çalışmalar asfalt düzeyinde 2008 yılı içersinde tamamlanacak. Göksu Çayı'ndan Besni Yol ayrımına kadar olan18 kilometrelik kesimde ise İl Özel İdare tarafından toprak çalışmalarını yürütüyoruz. Bu çalışmaları 2008 yılı sonuna kadar bitirmeyi planlamıştık fakat planlarımızdan daha erken tamamlayacağımızı tahmin ediyorum. Sadece toprak çalışmaları değil diğer alt yapı çalışmaları ile birlikte çalışmaları yürütüyoruz. Bunun dışından Besni Yol ayrımıyla Gölbaşı ilçesi arasındaki yol için Karayolları tarafından önümüzdeki günlerde ihale yapılacak. 2008 yılı sonuna kadar toprak çalışmaları Adıyaman-Gölbaşı arası tamamı ile bitirilmiş olacak. Ayrıca Kahta ilçesinden havaalanı yol ayrımına kadar olan 13 kilometrelik yol için Karayolları tarafından ihale çalışmaları başlatıldı. Gaziantep-Araban tarafında Gaziantep İl Özel İdaresi'nce çalışmalar şuan yürütülmekte. Araban-Besni yolunun da bölünmüş yol olması için valimizin ciddi çalışmaları var. Gaziantep Adıyaman bölünmüş yol çalışmaları için, proje çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz. Şanlıurfa Adıyaman arasındaki yol içinde proje çalışmaları yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapıldı" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan ise, AK Parti iktidarının Türkiye genelinde bölünmüş yollar konusunda çok büyük atılım yaptığını fakat Adıyaman'da bölünmüş yol konusunda gerilerde kaldığını kaydederek, "Türkiye genelinde atağa kalkan bölünmüş yol çalışmasında Adıyaman'ın geri kalmışlığının önüne geçmek için, çalışmalar başlatıldı. Bizlerde bu eksikliği Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'a kadar ilettik. Yıllar boyu bu yollarda meydana gelen trafik kazaları bizleri derinden üzmüştür. Bu kazaların yaşanmaması için bölünmüş yolun etkisi çok büyüktür. Bölünmüş yolların yapılmasını il özel idarelerine verilmesinden önce biz Adıyaman İl Özel İdare olarak 850 bin YTL kendi bütçemizden ödenek ayırtmıştık. Daha sonra bu yetki verilince Adıyaman-Gölbaşı karayolu için 3.5 milyon YTL daha ödenek ayırttık. Hedefimiz en kısa sürede bölünmüş yol çalışmalarının bitirilmesidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 10:38:16
Güncelleme :10 Temmuz 2008 Perşembe 11:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A..Y.K IP: 78.167.76.xxx Tarih : 13.07.2008 16:49:32

Adıyaman daki bölünmüş yol çalışmaları daha da erken başlamalıydı yine de sevindirici.kısa zamanda bitirilmesi dileğiyle selamlar