1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Borç yüzünden böbreğini satıyor

Adıyaman'da, maddi durumu iyi olmayan ve borç batağına saplanan bir vatandaş, böbreğini satılığa çıkardı.

10 yıldır işsiz olan üç çocuk babası Mahmut Vural, beş aydır ev kirasını ödeyemediğini belirterek ev sahibi tarafından evden çıkarılacaklarını söyledi. Aylardır biriken borçlarını bir geliri olmadığı için ödeyemeyen Mahmut Vural, böbreğinin birini satarak maddi sıkıntılardan kurtulmak istediğini anlattı. 1981 yılında geçirdiği trafik kazasından sonra sol kolunu kullanamayan ve yüzde 40 iş göremez raporu bulunan Mahmut Vural, işsizlikten bunaldığını, kolunu kullanamadığı için kimsenin kendisine iş vermediğini belirtti.

Bu yıl odun ve kömür alamadıkları için kış ayında zorluk çektiklerine dikkat çeken Mahmut Vural, geçimlerini komşuları sayesinde sağladıklarını ifade ederek, "Ben boş geziyorum. Artık çocuklarımın geçimini sağlayamıyorum" dedi. Üç çocuğu olduğunu, birinin okula gittiğini belirten Vural, şöyle konuştu: "Çocuklarımın hepsi hasta. Çocuklarıma ilaçların yüzdelerini ödeyemediğim için ilaç alamıyorum. Beş aydır ev kirasını veremedim. Ev sahibim artık ya kirayı getir ya da evden çık diyor. Kolum sakat olduğu için kimse bana iş vermedi. Ağır iş yapamıyorum. Elektrik ve su borcumu ödeyemedim. Sonunda böbreğimi satmaya mecbur kaldım. "
Böbreğine bir alıcının çıktığını söyleyen Vural, sözlerine şöyle devam etti: "Bir arkadaş vardı. Böbreğimi almak istedi. 60 bin TL vereyim dedi. Bende 60 bin TL'ye karşı canımı veriyorum. Olmaz dedim. Çocuklarımın çaresizliği ve üzüntüsü beni kahrediyor. Ben kendimi düşünmüyorum. Çocuklarım için varım. Çocuklarım için yaşıyorum. Böbreğimi satma konusunda benim hayatım söz konusu. Ben iyi bir gün göremedim bari çocuklarım görsün. Ayda bir temizlik işi oluyor ona da hanım gidiyor. Ayda yılda bir iş
verilirse çocuklarım için yapmaya çalışıyorum. Bazen mecburiyetten hamallık bile yapıyorum. Yeter ki çocuklarıma bir ekmek parası kazanayım."

Eşinin böbreğini satılığa çıkardığından geç haberdar olduğunu söyleyen Asiye Vural, eşinin böbreğinin satılmasından yana olmadığını fakat buna da mecbur olduklarını belirterek "Bütün sıkıntıları ben ve çocuklarım çekiyor. Evden de bugün yarın çıkarılacağız. Bir sıcak ekmek alamıyoruz. Vatandaşların verdiği elbiselerle çocuklarımı giydirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Vural ailesinin, Berfin (7), İrem (5) ve Tuba (1,5) isimli üç kızı var.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 12:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?