7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Bozdoğan'dan sezon değerlendirmesi

GENEL KAPTAN ÖZCAN BOZDOĞAN, ADIYAMANSPOR'UN 2009-20010 SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

Geçtiğimiz sezon TFF. 2. Lig 4. Gurupta mücadele veren Adıyamanspor'u değerlendiren Genel Kaptan Özcan Bozdoğan, başarılı bir sezon geçirdiklerini fakat ligin ilk 5 haftasında yenilen son dakika gollerine boyun eğdiklerini söyledi.

Adıyamanspor Genel Kaptanı Özcan Bozdoğan, Adıyamanspor'un 2009-2010 futbol sezonunu değerlendirdi. Sezon içerisinde zaman zaman şansızlıkların yaşandığını dile getiren Bozdoğan, yeni transferlerinde takıma tam olarak uyum sağlayamadığını ifade etti. Ligin ortalarına doğru Adıyamansporlu futbolcuların Adıyamanspor ruhunu sahaya yansıttığını dile getirerek Bozdoğan, açıklamasına şöyle devam etti:"Takımımız ligin ortalarına doğru beklediğimiz sonuçları alarak bir anda play off için umutlandı. Van'da oynadığımız Belediye Vanspor maçında alacağımız bir galibiyet bizi Play Off'a bir adım daha yaklaştıracaktı. İkinci yarıya uyum sorunu yaşayan bazı futbolcu ve teknik yöneticiler ile yollarımızı ayırarak başladık. Bu süre içinde bir takım çevreler tarafından ligin 2.yarısı oynanmadan küme düşmeye en büyük aday olarak ilan edildik. Sezonun ikinci yarısına ise yaptığımız görüşmeler neticesinde Adıyamanspor'u 2001-2002 sezonunda şampiyon yapan Teknik direktör Mehmet Ali Çınar ile çalışma kararı aldık. Bu hamleden sonra kulüp yapımıza uygun ikisi alt yapımızdan olmak üzere 5 futbolcuyu kadromuza dahil ettik. Antalya'da çok iyi bir kamp dönemi geçirerek, lige hazır hale geldik."

Yeterli desteği alamamalarına rağmen takım olarak iyi mücadele ettiklerinin altını çizen Bozdoğan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Takım içinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve ilin önde gelenlerinin takıma yeteri kadar destek olmamasına rağmen kulüp başkanımızın kişisel çabaları ile sıkıntılarımız asgariye indirerek. Futbolcularımızın moral ve motivasyonlarını en üst seviyede tutuk. Bu motiveye birde aldığımız karar gereği bin bir sıkıntılara katlanarak Her galibiyetin ardından ödediğimiz peşin prim sistemi bir anda bizi ligin zirvesine kadar taşıdı. Rakiplerimizin bizim harcadığımız bütçenin 3 katı kadar daha fazla harcamasına rağmen bu rakiplerimizin tamamını geride bıraktık. Ligin en zor maçı olarak gördüğümüz ve o maça kadar kayıpsız geldiğimiz Belediye Vanspor deplasmanında yaşanan hakem skandalı ile maçı 1-0 kaybettik ve hedefimizden az da olsa uzaklaşmış olduk. Akabinde final maçı olarak gördüğünüz Adana Demir deplasmanına atanan Süper Lig Hakemi Tolga Özkalfa'nın verilmesi bizi mutlu etmişti. Maça 15 bin taraftara rağmen çok iyi başlayarak 1-0 öne geçmemize rağmen maçı kırılma noktası olarak gördüğümüz ve futbolcumuz

Suat'a yapılan açık penaltıyı vermeyerek maçın sonuncuna direkt etkisi olmuştur. İlk yarının uzatma dakikalarında şansız şekilde yediğiniz gol ile devreyi 1-1'lik sonuç ile kapattık İkinci yarı rakibin bulduğu tek pozisyonda gol yiyerek maçtan boynu bükük ayrıldık. Ligin son 2 maçında da galip ayrılarak küme düşmeye en büyük aday olarak gösterilen takımımız ligi liderin 1 puan gerisinde 2. olarak tamamlamış ve taraflı tarafsız herkesin gözünde gönüllerin şampiyonu olarak değerlendirilmiştir. Gelinen bu

noktada sezon başında verilen sözler sonraki haftalarda yerine getirilmeyişi takımı ekonomik anlamda zor duruma sokmuştur. Futbolu bu kadar çok seven bir il olmasına rağmen takıma ekonomik anlamda yeteri kadar destek verilmemesi spora gönül vermiş kişilerin tepkisi ile birlikte şampiyonluğu kaçırmamıza da önemli etken olmuştur. Artık şehir olarak bir özeleştiri yapmanın zamanı çoktan geldi. Bir ilin profesyonel futbol takımının başarılı olması, sadece futbol takımının yönetim ve teknik heyetinin iyi olması yeterli olmuyor. Bu ili yönetenlerin takıma yeteri kadar destek vermiş olsalardı Adıyamanspor 2 yıldır play off'ta mücadele ediyor olacaktı. Belediye desteği olmadan bir ilin profesyonel takımının başarılı olması söz konusu olamaz."

Bozdoğan ayrıca, sezon boyunca takıma destek sağlayan protokol üyelerine, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 15:31:05
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 15:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?