6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bu atlar burada ne arıyor?

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir kasabın atları keserek vatandaşlara sattığı iddiası üzerine jandarma soruşturma başlattı.

Atların kesilerek bu atların etlerinin satıldığı yönünde ihbar alan Jandarma ekipleri, atların kesildiği bölgede yaptıkları araştırmada, kesilen atların iç organları ve derisiyle karşılaştı.

Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, Kahta ilçesinde kasaplık yapan bir kişinin bu olayı gerçekleştirdiği yönünde bilgilere ulaştı.

Gerger ilçesi Hz.Uzeyir (A.S) türbesinin bulunduğu kırsal bölgede, harabede kesildiği iddia edilen atların, derileri ve iç organları kesilen bölgede bulunuyor. Atların kesildiği harabe içersinde kan izleri yer alırken, atların işkembeleri toprağa gömüldü. Dört adet atın derisi ve kafatasının biri türbesinin bulunduğu kırsal bölgede, üçü ise Çobanpınar mevkiinde bulunuyor.

Görgü tanığı Bilal Doğan, at kesildiğinin tesadüf üzerine öğrenildiği belirterek, atı kesen kişilerin araçlarının çamura saplanmasından dolayı olayın ortaya çıktığını söyledi.

Doğan, "Derisini soyup eti götürürken şahısların araçları çamura saplanıyor. TPAO'da çalışan işçilerden yardım istiyorlar. Onlarda Sutepe muhtarına bilgi veriyor. Şahıslar, 'İneklerinin ayağı kırıldığı için kesmek zorunda olduklarını ve çamura saplandıklarını' söylüyorlar. Arkadaşlar yardım için geliyorlar ve birde bakıyorlar ki inek değil, at kesilmiş. Atı kesip millete yediyorlar. Ben kafasını da, iç organlarını da gördüm. Kafasını toprağa gömdük. Derisi ve iç organları burada zaten. Şahısların dört atı kestikten sonra çamura saplandıkları için olay ortaya çıktı. Kesilen atların üçü Çobanpınar, birisi ise burada bulunuyor" dedi.
Bilal Doğan, olay yerinde jandarma ekiplerinin gerekli çalışmayı yaptıktan sonra görgü tanıklarının ifadesini aldığını dile getirdi.

Jandarma yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtirken, gözaltına alınan kimsenin olmadığı fakat şüphelilerin belirlendiği öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 14:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?