6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Bu belediyeler maaş vermiyor

ADIYAMAN'DA ÜÇ YILDIR PERSONELİNE MAAŞ VEREMEYEN BELEDİYELER VAR

Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İnan, Adıyaman'da bazı belde belediyelerinde çalışan personellerin yaklaşık üç yıldır maaş almadığını söyledi.

Adıyaman'da bazı ilçelere bağlı beldelerde aylardan beri maaş alamayan işçilerin mağdur olduğunu kaydeden Bem-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İnan, bu belediyelerin bazılarıyla mahkemelik olduklarının altını çizdi.

Mahmut İnan, "Adıyaman'da bazı belde belediyelerinde çalışan ve sendikamızın da üyesi olan çalışanlar büyük bir mağduriyet içersindeler. Bunların içersinde üç yıllık maaşı içerde olan işçiler var. Bunlara örnek vermek gerekirse Çakırhöyük belde Belediyesi'nde 22, Suvarlı Belediyesi 38, Kesmetepe belde Belediyesi 9, Sarıyaprak belde Belediyesi 9, Sugözü belde Belediyesi 20, Harmanlı belde Belediyesi 10 ve Bölükyayla Belediyesi'nde personelin 2 aylık alacakları bulunuyor. Bunlardan Çakırhöyük belde Belediyesi'ni 2008 yılında mahkemeye verdik. Belediye İller Bankası'ndan personel maaşını ödemek için kredi talep ediliyor fakat personelin maaşı ödenmiyor ve yerine makam aracı alınıyor. Bazı belediyelerin bu durumundan muzdaripiz. Kanunlarda personelin maaşını ödeme önceliği ve zorunluluğu vardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 17:33:03
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 00:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?