1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Bu da resmi Nevruz

Adıyaman'da gerçekleştirilen resmi Nevruz kutlamalarında Anadolu yöresine ait modern halk dansları gösterileri sunan Mehmetçik, etkinliklere damgasını vurdu.

Her yıl Cumhuriyet Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen ve halkın ilgi göstermediği kutlamalar bu yıl Demokrasi Parkı içersinde yapılınca vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salik, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat ve daire müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevruz kutlamalarında bu yıl değişiklik yapılarak farklı etkinliklere yer verildi. Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve ismi açıklanmayan Mehmetçik'in, Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait modern halk dansları gösterisi büyük beğeni topladı. Mehmetçik'in halk dansları gösterisi protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Törende Adıyaman halk oyunları ekibi gösteri sunarken, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu müzik gurubu tarafından türkü ve şarkılar seslendirildi. Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Kayabaşı tarafından 'Nevruz Geleneği' anlatıldı. Törende lokma dağıtıldı.

Vali Ramazan Sodan, milletleri meydana getiren unsurun kültür olduğuna dikkat çekerek, "Milletleri meydana getiren, yaşatan ve devamını sağlayan en önemli temel unsurlardan biri, hiç şüphesiz kültürdür. Kültürel yapı, bir toplumun hemen hemen tamamının yaşamayı devam ettirdiği, şuuru altındaki değerleri de içinde taşıyan bir hayat tarzıdır.Yıllardır kutlanan Nevruz bayramı coğrafyaları farklı ama gönülleri bir olan Türk dünyasının tarihte olduğu gibi günümüzde de fikir birliği, iş birliği ve kültür birliğinin bir göstergesidir" dedi.

Tören, Vali Ramazan Sodan, vatandaşlar ve gençlerin ateşinin üzerinden atlamasıyla son bulurken, etkinlikler fidan dikimi ve resim sergisiyle devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 20:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?